Vlasnik se ne javlja
0

Radnici "Peveca" u Banjaluci uzalud čekaju plate?

SRNA
Obećanje vlasnika kompanije "Pevec" Zdravka Peveca da će radnicima isplatiti po jednu platu do 25. decembra, po svemu sudeći, odnosi se samo na radnike u Hrvatskoj, izjavio je danas Srni predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti Republike Srpske (RS) Goran Savanović.

"Nikakvih kontakata sa vlasnikom Peveca nema, a aktivnosti koje su vođene u Banjaluci su stale. Sutra ćemo u Osnovnom sudu u Banjaluci provjeriti da li se provodi stečajni postupak, te po potrebi podnijeti novu prijavu za njegovo pokretanje", dodao je Savanović.

On smatra da radnicima iz Banjaluke plata  neće biti isplaćena, jer se vlasnik "Peveca" ne oglašava.  

"Da vlasnik ima ikakvu namjeru da u Banjaluci isplati bilo kakve plate on bi obavijestio direktora banjalučkog centra i kadrovsku službu. On to nije uradio, a mi do njega ne možemo doći", istakao je Savanović. 

On je podsjetio da bi za radnike Tržnog centra "Pevec" u Banjaluci bilo najbolje da se nađe novi vlasnik koji bi im omogućio da nastave sa radom.

Predsjednik Sindikata radnika Tržnog centra "Pevec" Banjaluka Dejan Pejaković rekao je Srni da nema nikakvih pomaka u rješavanju problema radnika ovog tržnog centra. 

"Radnici više ne dolaze ispred centra,  a niko od vlasnika iz Hrvatske nam se nije obratio", istakao je Pejaković. 
Zdravko Pevec je prije dva dana u Hrvatskoj rekao da će se trgovine u skorije vrijeme otvoriti, te da će do katoličkog Božića radnici dobiti jednu platu. 

Radnici Agencije "Alfa sekjuriti" zatvorili su 27. novembra tržni centar "Pevec" u Banjaluci po nalogu direktora i vlasnika kompanije Zdravka Peveca i spriječili radnike da uđu u centar. Na ulazu u "Pevec" istaknuto je obavještenje da tržni centar ne radi do daljeg i da će radnici o svim aktivnostima biti obaviješteni.      

Banjalučki "Pevec" zapošljava 216 radnika.