{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Pevec" pod stečajem

S
SRNA
26.1.2010. u 16:06
0
0
"Pevec" pod stečajem
0
"Pevec" pod stečajem
Osnovni sud u Banjoj Luci donio je danas rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad preduzećem za proizvodnju, trgovinu i usluge "Pevec" u Banjoj Luci i za stečajnog upravnika imenovao Mirjanu Golić iz Gradiške.
Osnovni sud u Banjoj Luci pozvao je povjerioce ove firme da u roku od 30 dana, računajući od isteka dva dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka u "Službenom glasniku" Republike Srpske, prijave ovom sudu potraživanja sa priloženim dokazima o osnovanosti potraživanja.

Sud je zakazao za 31. mart ročište povjerilaca na kojem će biti ispitane prijave potraživanja, kao i ročište na kome će se na osnovu izvještaja stečajnog upravnika odlučivati o daljem toku postupka.

U saopštenju ovog suda podsjeća se da je direktor i zakonski zastupnik ''Peveca" 4. decembra prošle godine podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad ovim preduzećem, navodeći da su računi preduzeća blokirani i da preduzeće nije u mogućnosti da izmiruje dospjele novčane obaveze.

U preduzeću radi 184 radnika kojima nisu izmirene plate od 1. septembra prošle godine.

Pošto stečajni dužnik ne obavlja poslovnu djelatnost zbog platežne nesposobnosti i nije u mogućnosti da izmiruje dospjele novčane obaveze, nad dužnikom je otvoren stečajni postupak, a iz imovine koja ulazi u stečajnu masu biće moguće namiriti troškove stečajnog postupka.

Preduzeće od imovine raspolaže nekretninama, i to prodajnim centrom i zemljištem u Banjoj Luci, kao i opremom, a na nekretninama upisana je hipoteka banaka koje su kreditirale stečajnog dužnika, dodaje se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: