{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici fabrike kablova Kapis strahuju od otkaza

S
11.1.2012. u 17:58
0
1
Radnici fabrike kablova Kapis strahuju od otkaza
0
Radnici fabrike kablova Kapis strahuju od otkaza
Predstavnici Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH održali su danas u Tomislavgradu sastanak sa rukovodstvom novoosnovanog Sindikata radnika Fabrike kablova "Kapis" na kojem je bilo riječi o problemima u ovom preduzeću.
Zaključeno je da će predstavnici Sindikata zbog nagomilanih problema u ovoj fabrici zatražiti sastanak sa poslodavcem, a ako nakon toga ne bude nađeno zadovoljavajuće rješenje za njih, oni će preduzeti druge zakonom dozvoljene mjere da bi zaštitili svoja prava, javio je lokalni radio.

Sindikat "Kapisa" upozorio je na današnjem sastanku da će radnici ovog preduzeća, ako ne budu zadovoljni, svoja prava tražiti protestima, štrajkovima i sudskim putem.

Fabrika kablova "Kapis", koja je u vlasništvu istoimene kompanije iz Slovenije, godinama je bila jedno od najuspješnijih privatnih preduzeća u Livanjskom kantonu i najveći izvoznik kablova u BiH.

Ovo preduzeće trenutno zapošljava 180 radnika, a zbog poremećaja na tržištu i u poslovanju koji su posljedica globalne ekonomske krize, vlasnik fabrike najavio je otpuštanje, odnosno "zbrinjavanje" 25 radnika. U strahu od otkaza, a s ciljem efikasnije zaštite svojih prava, radnici su u decembru prošle godine formirali i registrovali sindikalnu organizaciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: