|

Radionica za HR menadžere: Upravljanje radnim učinkom uposlenika

Radionica za HR menadžere: Upravljanje radnim učinkom uposlenika
26
Sponzorirani članak
31.10.2019. u 11:00
0
komentara
26

dijeljenja
Radionica za HR menadžere: Upravljanje radnim učinkom uposlenika
Centar za poslovnu edukaciju (CPE) organizuje 28. i 29. novembra u Sarajevu radionicu: "Performance management – Upravljanje radnim učinkom uposlenika". U maloj grupi sa maksimalno 16 učesnika naučite kako upravljati radnim učinkom uposlenika i povećati efikasnost poslovanja.
CPE poklanja popust za rane prijave do 16. novembra, stoga požurite sa prijavom.

Cilj naših treninga i seminare je povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vas naučiti kako da optimizirate upravljanje radnim učinkom uposlenika i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vodi vrhunski HR menadžer Suzana Tihi-Babić, Direktor odjela ljudskih resursa Addiko banke, koja svoja dokazana iskustva u preko 20 godina rada stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.

"Ono što se izmjeri, time se može i upravljati", rekao je čuveni Peter Drucker.

Upravljanje učinkom (engl. Performance management) je proces kreiranja efikasnog radnog okruženja koje omogućava da se zadati ciljevi organizacije, odjela ili uposlenika kontinuirano ispunjavaju. Sistem upravljanja učinkom je zaokruženi proces koji počinje kada se kreira potreba za radnim mjestom, a završava kada uposlenik napušta organizaciju.Koristi za firmu/organizaciju:
- efikasno upravljanje učinkom pomaže svim uposlenim u organizaciji da razumiju ciljeve;
- efikasno upravljanje učinkom vodi do ostvarivanja ciljeva organizacija, bili oni profitni ili razvojni;
- efikasno upravljanje učinkom je ključna tačka u odnosima menadžera i uposlenika;
- efikasno upravljanje učinkom optimizira upotrebu ljudskih resursa za sve poslovne procese.

Zbog čega je važno upravljati performansama uposlenih? Zbog čega većina kompanija nije zadovoljna svojim sistemima upravljanja? Kako uspješno uvesti i održati sistem upravljanja radnim učinkom i kreirati organizacionu kulturu baziranu na učinku?

Ovo su pitanja su koja sebi postavljaju mnoge organizacije i menadžeri. Kroz ovu interaktivnu radionicu sa vježbama i slučajevima iz prakse, naučit ćemo kako postići partnerstvo između menadžera i zaposlenika, sa ciljem da menadžeri uposlenicima, a i sebi samima, pomognu da budu učinkoviti i uspješni. Naučit ćemo i kako osigurati kontinuiranu komunikaciju između menadžera i zaposlenika o individualnim i organizacijskim ciljevima.

Odlično postavljen sistem upravljanja učinkom pomaže svima u organizaciji da znaju:
- šta su ciljevi organizacije;
- njihova uloga u ostvarivanju ciljeva;
- vještine i kompetencije koje su im potrebne da ispune svoju ulogu;
- neophodni nivo performansi/učinkovitosti;
- kako mogu poboljšati svoju učinkovitost i doprinijeti razvoju organizacije;
- kako napreduju;
- problemi u ostvarivanju ciljeva i kako ih riješiti.

Kroz praktične primjere ćete saznati kako da na najefikasniji način isplanirate i realizujete proces upravljanja učinkom u realnim okolnostima.

Kome je radionica namijenjena

Ova interaktivna radionica prvenstveno je namijenjena HR menadžerima u srednjim i velikim organizacijama, ali i svima onima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja ljudskim resursima i upravljanju učinkom. Svi oni koji učestvuju u upravljanju ljudskim resursima imat će praktičnu koristi od ovog treninga, uključujući zaposlene u HRM odjelima, rukovodioce koji upravljaju timovima, direktore srednjih i malih firmi, vlasnike obrta i studente koji žele steći dodatna znanja i certifikat iz ove oblasti.Trener
mr. sc. Suzana Tihi-Babić Addiko bank
Direktor Odjela upravljanja ljudskim resursima

Certifikat
Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

Mjesto i datum održavanja
Sarajevo – 28. i 29. novembar 2019; 9:30 do 16h, Hotel Hills.

Radionica je ograničena na 16 učesnika, zato požurite sa prijavom i iskoristite popust. Više informacija o radionici i prijave na www.trening.cpe.ba ili nas pozovite 033 260 505.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.