biznis
88

QSS među evropskim Cloud leaderima

Na nedavno održanom Cisco Partner Summitu u San Diegu, QSS kompanija je nagrađena prestižnim "Cloud Builder Partner of the Year" priznanjem za EMEAR Central regiju. Tokom svečanosti održanoj za odabrane partnerske kompanije, Michael Ganser, Cisco direktor za Centralnu i Istočnu Evropu je uručio priznanje Isanu Selimoviću, direktoru QSS.

Cisco Partner nagrade predstavljaju zahvalnicu i priznanje najuspešnijim partnerima u određenim tehnologijama. Nagrade su dodijeljene kompanijama koje su demonstrirale uspješno prilagođavanje tržišnim izazovima, te koje su ponudile nove i efektne načine za poslovni uspjeh njihovih klijenata.

"Izuzetno je velika často dobiti ovu prestižnu nagradu od Cisco kompanije – vodeća svjetska IT kompanija. Podatak da Cisco ekosistem broji 65.000 partnera, a da je QSS kompanija izabrana kao najuspješniji Cloud Builder partner u centralnoj EMEAR regiji, govori o vrijednosti ove nagrade", rekao je Isan Selimović.

"Uspjeli smo da među prvima u svijetu implementiramo napredna Cisco i Microsoft rješenja u vlastitom data centru. Radujemo se što QSS Cloud tehnologijom možemo značajno unaprijediti poslovanje naših klijenata", dodaje Selimović.

Pored uručenja navedene nagrade, QSS je tokom ove konferencije učestvovao i na dvije panel diskusije vezane za aktuelne svjetske tehnološke teme. Prva panel diskusija je bila na temu "It's All About Business Outcomes", dok je druga bila na temu "Microsoft and Cisco - Finding Common Ground in a World of Connected Clouds".

"Ovo je prvi put da jedna bosanskohercegovačka kompanija dobije jednu ovakvu nagradu i to za tehnološle projekte koje je napravila u Bosni i Hercegovini. Time pokazujemo da BiH može biti i tehnološki lider, te se nadamo da će naš uspjeh podstaknuti i druge IT kompanije da skupa globalno pozicioniramo BiH kao izvor naprednih tehnoloških rješenja i bazu inovativnih znanja", ističu iz QSS-a.

O QSS kompaniji

QSS je vodeća IT kompanija za cloud, razvoj softvera i sistemske integracije u regiji. Kompanija QSS bilježi konstantan rast i razvoj od svog osnivanja 1997. godine. Danas, QSS predstavlja uglednu bh. IT kompaniju sa jakim dugoročnim partnerstvima sa globalnim liderima: Adobe, Check Point, Cisco, FalconStor, HP, IBM, Microsoft, NetApp, Oracle, RedHat, Symantec, Veeam, Veritas i VMware. QSS pružaju vrlo kvalitetna end-to-end rješenja za sve vrste organizacija. Stručno i certificirano osoblje sa referencama na kompleksnim projektima čine QSS pouzdanim partnerom za mnogobrojne domaće, ali i internacionalne kompanije.

Za više informacija posjetite www.qss.ba ili pratite QSS kompaniju na Facebooku i LinkedInu.