Životna šansa
0

Qatar Airways dolazi u Sarajevo po nove stjuardese i stjuarde

Piše: N. J.
Renomirana aviokompanija Qatar Airways traži stjuardese i stjuarde za sve destinacije, u nekoliko zemalja svijeta.

Dobra vijest za sve zainteresovane je da se u našoj zemlji možete prijaviti za ovaj posao u subotu, 8. oktobra u 9 sati, u hotelu Radon Plaza u Sarajevu. Dame trebaju doći u suknji do koljena i bluzi kratkih rukava, sa uredno vezanom kosom nazad. Muškarci trebaju imati poslovno odijelo i kravatu. Kandidati trebaju biti komunikativni i poznavati svjetske jezike.

Svake godine u gradovima diljem svijeta Qatar Airways organizira ovakve audicije, gdje biraju idealan kadar za sebe. Trenutno prolaze kroz veliku ekspanziju, što je još jedan od razloga zašto mlade nade traže i na našim prostorima. Zapošljavaju 19.000 ljudi, a povezuju više od 100 međunarodnih destinacija iz svoje baze u glavnom gradu Katara, Dohi.

Osoba koja pristane raditi za QA obavezuje se preseliti u Dohu, gdje se nalazi sjedište kompanije. Qatar Airways je osnovan u novembru 1993, a s radom su krenuli u januaru 1994. Prvo su bili u vlasništvu članova kraljevske katarske porodice, ali su 1997. dobili novo rukovodstvo. Danas katarska vlada ima 50 posto udjela u kompaniji, a ostatak je u vlasništvu privatnih investitora. Tokom godina, Qatar Airways je izrastao u jednu od najkonkurentnijih aviokompanija u svijetu.

Također, Katar je jedna od privredno najrazvijenijih zemalja svijeta, a privreda je zasnovana na nafti i zemnom plinu. Glavna religija je islam.