Mjesto dobre hrane
969

Prvi smo zavirili u novi KFC u Sarajevu: Restoran se otvara sutra u podne u samom centru grada

I. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Ukoliko ste se proteklih mjeseci zatekli u šetnji jednom od najpoznatijih pješačkih ulica u centru Sarajeva - Štrosmajerovoj, onda vam je moglo biti jasno da će ona sada biti bogatija za novi KFC restoran, koji će svoja vrata zvanično otvoriti sutra (utorak) u 12 sati. Prvi smo zavirili u novi restoran i evo šta vas tamo čeka.
Jedan od najvećih svjetskih lanaca restorana Kentucky Fried Chicken (KFC) dnevno uslužuje preko deset miliona gostiju u više od 22 hiljade svojih restorana širom svijeta, a toj priči se u augustu 2022. godine pridružila i BiH.

Sada ih samo nekoliko sati dijeli od otvorenja njihovog trećeg objekta u Sarajevu, gdje ćete ukusnu prženu piletinu, pripremanu po jedinstvenoj recepturi i čuvanu pod strogim uslovima, od danas moći probati i u samom centru grada.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Novi KFC restoran nalazi se u Štrosmajerovoj ulici, koja se pruža odmah naspram Katedrale Srca Isusova. Restoran smo posjetili usljed posljednjih priprema, dok ga nisu preplavili brojni posjetitelji uzbuđeni što će uživati u njegovoj ponudi.

Unutrašnjost objekta kombinacija je prepoznatljivog stila brenda i ugodnog ambijenta, s pažnjom posvećenom detaljima, a osim modernog izgleda, implementirana su najnovija digitalna i tehnička rješenja koja olakšavaju i ubrzavaju proces naručivanja, proizvodnje i usluge hrane.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Dijelom zahvaljujući i novoj lokaciji, gdje nam je doista nedostajao jedan ovakav objekat, novi KFC zaisgurno će postati jedno od najposjećenijih mjesta, kako domaćih tako i stranih posjetitelja.

Osim što će "pojačati" gastronomsku ponudu grada, on je također od velikog značaja i za bh. tržište rada. Uz nova radna mjesta, budući zaposlenici imaju priliku proći kroz obuku i steći certifikat, koji je naposlijetku priznat u bilo kojem KFC-u u svijetu.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

U restoranu se radi sa najsavremenijom tehnologijom, dok njegov kvalitet potvrđuje i činjenica da, među lancima restorana brze hrane, KFC zapravo ima najvišu ljestvicu food safetyja. Prije nego bude poslužena, piletina ovdje, prije svega, prolazi kroz proces koji traje i duže od jednog dana.

Svoj prvi restoran u BiH, KFC je otvorio prethodnog augusta u Sarajevo City Centru, nakon čega su vrlo brzo otvorili i drive-thru koncept, najveći u našem dijelu Evrope. Još jedan drive-thru restoran otvoren je i ljetos u Mostaru, što je za sada još uvijek samo početak širenja ovog lanca u našoj zemlji.

Ljubitelji ove hrane tek će da uživaju u svim uslugama koje im restoran donosi. Zinger, hot & spicy krilca, KFC korpica ili neki od ukusnih burgera - zasigurno je da ćete među njihovim specijalitetima pronaći nešto po svom okusu.