{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi Sajam halal industrije prilika proizvođačima da plasiraju svoje proizvode

A
4.4.2013. u 12:37
0
4
Prvi Sajam halal industrije prilika proizvođačima da plasiraju svoje proizvode
0
Prvi Sajam halal industrije prilika proizvođačima da plasiraju svoje proizvode
Amel Kovačević (Foto: Anadolija)
Od 15. do 17. maja u Sarajevu će biti održan Sarajevski sajam Halal industrije (SAHAF), prvi sajam ove vrste u BiH i regionu. Cilj sajma je promovisati halal proizvode i usluge potrošačima iz regiona i kreirati poslovnu saradnju za regionalnu halal industriju na tradicionalnim halal tržištima širom svijeta.
Član Organizacionog odbora SAHAF-a 2013 Amel Kovačević izjavio je za agenciju Anadolija kako će sajam biti prilika i za proizvođače halal proizvoda i usluga da plasiraju svoje proizvode na velikom halal tržištu u svijetu.

Prema njegovim riječima, sajam će kupcima i konzumentima halal proizvoda u BiH i regionu omogućiti upoznavanje sa različitim vrstama proizvoda i usluga koje nudi halal industrija BiH i regiona.

"Postoji veliki interes za izlaganje na našem sajmu. Bh. certificirani proizvođači različitih halal proizvoda su dali podršku ovom događaju, a očekujemo prisustvo i regionalnih takmaca u ovoj oblasti, ali i preduzeća iz zemalja koje tradicionalno proizvode i konzumiraju halal proizvode, kao što su zemlje Bliskog istoka, Malezija, izraženo je i interesovanje iz Gruzije, Kazahstana“, dodao je Kovačević.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


On je istakao kako je veliki broj bh. firmi potvrdio učešće na sajmu, odbivši da otkrije njihova imena prije otvorenja sajma.

Halal znači dozvoljeno iz perspektive islamskih principa. Kad se radi o hrani, halal podrazumijeva da ta hrana, uz ostalo, ne sadrži nikakve dodatke štetne za zdravlje čovjeka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: