Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bogati bježe u zlato a obezglavljena potrošačka "buranija" - diže kredite i živi kao da joj je zadnje.
Duzni kome?
Bogami najsigurnije ulagat u srebro/zlato il tako nesto prirodno, ako ovaj papirnati/digitalni balon pukne ode sve.
Kolko mi jos dodjemo za onaj kiosk? :)
U prilikama gladu za novcem Rotsildi odobravaju kredite da bi duznike kao i zemlje sa korumpiranim sistemom vlasti uvele u duznicku spiralu iz koje ne postoji izlaz a onda namecu ucjene i uslovi i gubitak vlastitih odlucivanja
Ova planeta je stvarno dostigla dno...apokalipsa bi možda pomogla da se sve počne iz početka...'!?
Hahahah planeta dužna.
Duzni sami sebi 😁😁😁😭😭😭
https://www.youtube.com/watch?v=H4XL8s1BEdk Evo, sva suština u pola sata. Ne moraš biti pametan da skontaš.
Jebeš dug koji nastaje iz ničega. Trump je to najbolje rekao - možemo se u beskonačnost zaduživati, mi sami sebi printamo pare. Tako da šta njemu realno znači bila mu zemlja zadužena u obveznicama 10%, 100% ili 1000% GDP-a, kad se zadužuješ kod FED-a koji printa novac ni iz čega. Tako da boli i te u FED-u k. dobro njima, dobro državi, dobro svima :D
Znači čitav svjetski GDP je 88 triliona, a dug je 210 triliona. Pa to ne bi ni naši reketaši utjerali. Čitaj kapitalizam=pohlepa=propast.
@SonOfaGun Kapitalizam je fikcija. Kad ti stvaraš novac doslovce ni iz čega, i onda ga plasiraš kao pozajmicu, ti ne možeš nikako propasti. On će se beskonačno zaduživati, vraćat će ti manje nego što uzima, ali svejedno ti vraća. Znači ti zarađuješ realni novac, on se zadužuje beskonačno, na kraju vuk pojeo magarca, svima dobro.
Svaki stanovnik USA je duzan preko 500 hiljada $ sto javnog sto privatnog duga I Fadil bi od njih digao ruke. 😎
Sve se duguje Jevrejima.
ukinut pare i uvest kamencice