U novembru
0

Prvi Mješoviti komitet za privrednu saradnju između Slovenije i BiH

FENA
Mladen Zirojević
Mladen Zirojević
Povodom pripreme za održavanje sjednice prvog Mješovitog Komiteta za privrednu saradnju između Slovenije i BiH, u Sarajevu je danas upriličen sastanak ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladena Zirojevića i ambasadora Republike Slovenije u BiH Andreja Grassellia.

Komitet će se održati u drugoj polovini novembra u Ljubljani, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Tokom sastanka je razmotren dnevni red predstojeće sjednice, koji će se najvećim dijelom odnositi na oblasti ekonomske saradnje dviju zemalja, kao i interes dviju strana za njeno daljne unapređenje.

Na sastanku je istaknuto da posebnu pažnju treba posvetiti unapređenju bilateralne saradnje u oblasti industrije, energetike i poljoprivrede s posebnim osvrtom na mogućnost zajedničkog nastupa na tržištu trećih zemalja.

Delegaciju Republike Slovenije pored ambasadora Grassellia činili su Vladimir Gasparič, direktor Direktorata za ekonomiju i diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslova R Slovenije i Žorž Emilian, ekonomski savjetnik u ambasadi R Slovenije.