Sarajevo
0

Prvi biciklistički kurirski servis počeo s radom

Sarajevo-x.com
Foto:Ilustracija
Foto:Ilustracija
Centar kreativnih incijativa mladih Symbiosis je nevladina organizacija koja je prva u Sarajevu pokrenula projekat ''Probajk'', biciklistički kurirski servis koji će služiti kao sistem podrške svim oblicima biznisa, te sa jasnim ciljem zapošljavanja mladih ljudi.

U saobraćaju prebukiranom Sarajevu poslovna komunikacija između pravnih subjekata, njihovih partnera i klijenata je znatno otežana zbog svakodnevnih zakrčenja u saobraćaju. Probajk je zbog toga osmišljen kao servis koji će svakog radnog dana od 9 do 17 sati olakšati poslovnu komunikaciju u gradu, a dostava pošte po primitku garantuje se u vremenskom periodu od 15 do 45 minuta, zavisno od udaljenosti i zona garancije dostave za navedenu pošiljku, saopćili su iz ove organizacije.

U doba globalne ekonomske krize koja nije zaobišla ni našu zemlju, ovakav ekološki osviješten projekat naišao je na podršku od strane Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, Kantonalnog ministarstva za saobraćaj, Helsinškog komiteta u BiH, i drugih.

Prvi zvanični klijent Probajk servisa, koji ima sjedište na platou Skenderija, je Sarajevo Film Festival, koji je prepoznao mogućnosti i kvalitete usluge, te bitna olakšanja koje ona donosi.