Prijavite se
36

Prva u regionu: ITAcademy uvela obuku za inovativne AI alate na odsjeku za dizajn i multimediju

ITAcademy
ITAcademy
Živimo u svijetu u kojem granice kreativnosti više nisu definisane ljudskim umom i tradicionalnim alatima. U tom svijetu, vještačka inteligencija je postala katalizator neviđenih promjena, pretvarajući nemoguće u stvarnost.

U srcu ovog nevjerovatnog preobražaja nalazi se dizajn - polje u kom AI ne samo da pomaže dizajnerima da premašuju konvencionalne metode već im i omogućava da svoju maštu povedu korak dalje - u sfere koje su doskora bile samo plod naučne fantastike.

U ovoj novoj eri, dizajneri koji su se usudili da zagaze u nepoznato i prigrlili AI kao svog partnera u kreaciji, već sada postavljaju temelje nove kreativne industrije. Njihove kreacije, koje su nekad bile samo ideje u mislima, sada oživljavaju na sajtovima vodećih kompanija, u reklamama koje privlače poglede, na stranicama časopisa koji postavljaju trendove i na bilbordima koji osvjetljavaju gradove.

Dobre vijesti su da ove velike promjene u jednoj od najznačajnijih IT oblasti nisu ostale nezapažene na ITAcademy, vodećoj IT školi u ovom dijelu Evrope.

Oni su, prepoznajući trendove i potrebe tržišta, vrlo brzo obogatili svoj Design & Multimedia odsjek, pa se sada, pored klasičnih dizajnerskih tehnika i alata, polaznicima nude i znanja o moćnim AI alatima u sklopu Adobe Creative Cloud programa. Time ITAcademy ne samo da prati promjene već i aktivno doprinosi evoluciji dizajna, pripremajući svoje polaznike za vodeće uloge u svijetu digitalne umjetnosti i inovacija.

Kako AI pomaže dizajnerima?

AI alati za dizajn zamišljeni su tako da pomognu dizajnerima u svim fazama njihovog posla: od razvijanja ideje, preko realizacije, do unapređenja već gotovog proizvoda. Danas su, zahvaljujući ovim alatima, dizajneri produktivniji, ali i inovativniji i kreativniji nego ikada ranije.

Evo za šta sve dizajneri novog doba koriste AI alate:

  • Da povećaju efikasnost i brzinu. Ovi alati automatizuju repetitivne procese, kao što su organizacija sadržaja, promjena veličine slike ili prijedlog rasporeda elemenata, koji dizajnerima po pravilu oduzimaju dosta vremena. Dizajneri sada mogu u potpunosti da se posvete kreativnoj strani svoga posla.

  • Da steknu brz i precizan uvid u trendove. Svaki dizajner zna da ljepota nije dovoljna, već da je potrebno da djelo komunicira sa publikom, odgovara zahtjevima posla i tržišta. Drugim riječima, dizajn treba da bude aktuelan i pristupačan. Zahvaljujući AI alatima koji imaju mogućnost da za kratko vrijeme analiziraju velike količine podataka, dizajneri dobijaju precizne i pouzdane uvide u to koji su dizajnerski trendovi najtraženiji.

  • Da brzo naprave prototip. Prototip je jedan od najboljih načina za testiranje i revidiranje dizajnerskih zamisli, ali u praksi oduzima mnogo vremena. AI alati pomažu da se ideje brzo vizualizuju u prototipove pa dizajneri mogu mnogo brže da se posvete glavnom dijelu svog posla.

  • Da unaprijede kreativnost. Stari umjetnici su inspiraciju tražili od muza, a moderni je dobijaju od AI alata. Naime, ovi alati mogu da predlože nove ideje, koncepte i perspektive koje umjetniku pomažu da pomjeri granice svoje kreativnosti i počne da inovira kao nikada do sada.

Pravo je vrijeme da upoznate Adobe Firefly AI

Kompanija Adobe, kao jedan od lidera u softverskim rješenjima za kreativne industrije, nije propustila priliku da bude dio ove revolucionarne promjene. Svojim inovativnim AI opcijama unutar Adobe Photoshopa i drugih programa pokretanih Adobe Firefly vještačkom inteligencijom postavili su novi standard u industriji dizajna. Adobe Firefly nije samo alat; on je partner u kreativnom procesu koji dizajnerima omogućava da pređu granice svojih ideja i zamisli, pretvarajući ih u stvarnost na efikasniji i inovativniji način.

Adobe Firefly sa svojim naprednim algoritmima pruža dizajnerima mogućnost da brže i efikasnije rade na svojim projektima. On automatizuje zadatke koji su ranije zahtijevali mnogo vremena i pažnje, kao što su selekcija i izmjena objekata, podešavanje boja i svjetlosti, te precizno izoštravanje detalja. To omogućava dizajnerima da se fokusiraju na ono što je zaista bitno - kreativnu viziju i inovativnost.

Prednosti koje pruža Adobe Firefly posebno se vide u praktičnim primjenama. Na primjer, kada se radi o retuširanju fotografija, AI asistirani alati mogu precizno identifikovati i izolovati objekte, ubrzavajući proces uređivanja. Takođe, prilikom izrade kompleksnih grafičkih rješenja, Firefly može predložiti vizuelne koncepte i aranžmane na osnovu analize trenutnih trendova i prethodnih radova, čime se obogaćuje i ubrzava proces dizajniranja.

Drugim riječima, za svakog savremenog dizajnera neophodno je da savlada ove nove alate, a to je kod nas već sada moguće na ITAcademy.

ITAcademy
ITAcademy

ITAcademy - ustanova koja je među prvima uvela AI u svoj plan i program

Nakon otvaranja AI & Python Development programa, ITAcademy je inkorporirala najnovije AI alate i dostignuća u svoj plan i program za smjer Dizajn i multimedija. Time ova ustanova još jednom potvrđuje da je lider u praćenju najnovijih edukativnih trendova i da njeni polaznici dobijaju najaktuelnija i najtraženija znanja koja mogu odmah da primijene na radnom mjestu.

Na Design & Multimedia odsjeku polaznici imaju priliku da kroz kombinovanje umjetnosti, digitalnih alata i AI inovacija pretvore svoju kreativnost u dobro plaćeno zanimanje. Školovanje na ovom odsjeku izvodi se na četiri programa, a moguće ga je pohađati u ITAcademy učionicama ili online, preko najsavremenije Distance Learning platforme:

  • Web Design - polaznici uče kako da pomoću HTML jezika, CSS stilova, JavaScripta i AI alata za web dizajnere kreiraju upečatljive web prezentacije i dinamičke animirane sajtove.

  • Print & Graphic Design - program na kome se uz upotrebu Adobe Illustratora, Adobe Photoshopa, Adobe InDesigna i njihovih moćnih AI alata uči sve o dizajnu ambalaže, štampanog promotivnog materijala, plakata, bilborda, poslovne galanterije, aplikacija za tekstil, kao i o pripremi za štampu, dizajnu korporativnog identiteta, prelomu knjiga i brošura.

  • Video & Motion Graphic Design - polaznicima donosi znanja i vještine da uz upotrebu programa Adobe Premiere i Adobe After Effects, kombinovanih sa najsavremenijim AI alatima i tehnologijama, stvaraju inovativne multimedijalne proizvode.

  • New Media Design - program koji donosi najvažnija znanja iz multimedijalnih umjetnosti i pruža dragocjenu praksu TV, radio i internet produkcije. Pomoću Adobe Premiere programa i naprednih AI alata polaznici imaju mogućnost da kreiraju proste i složene animacije, kao i da rade na projektima postprodukcije reklama i uvodnih špica.

Otvoren je upis za generaciju 2024/25. na ITAcademy: Iskoristite najniže cijene školarine do kraja mjeseca

Na ITAcademy je otvoren upis za generaciju 2024/25. Kao i uvijek, interesovanje za ovu priznatu međunarodnu školu je izuzetno veliko, što znači da bi svi zainteresovani trebalo da budu brzi.

Kako bi što većem broju ljudi omogućili da steknu vrijedna znanja i vještine i zauzmu svoje mjesto u najmodernije opremljenim učionicima ili da prate nastavu putem napredne platforme za učenje na daljinu, na ITAcademy su do kraja mjeseca obezbijedili upis po najnižim cijenama.

Iako su novogodišnji praznici za nama, još uvijek nije kasno da dobijete najbolji novogodišnji poklon. Prijavite se i obradujte sebe.

Ne dozvolite da vas razvoj pretekne: Sada je pravo vrijeme da se prijavite

Kao i sa svim velikim dostignućima čovječanstva, najviše uspjeha i najvećeg traga ostavili su oni koji su se hrabro uhvatili u koštac sa novim tehnologijama i iskoristili ih da unaprijede svoja znanja i vještine.

Dizajneri koji budu vladali AI alatima biće u značajnoj prednosti u odnosu na druge koji ne steknu takva znanja. Stoga, ukoliko želite da postanete traženi dizajner novog doba, sada imate najbolju priliku da to i ostvarite: prijavite se za upis po najnižim cijenama.