{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protokol o realizaciji programa prekvalifikacije za nezaposlene

F
FENA
4.11.2008. u 14:13
0
0
Protokol o realizaciji programa prekvalifikacije za nezaposlene
0
Protokol o realizaciji programa prekvalifikacije za nezaposlene
Potpisivanje Protokola o realizaciji programa prekvalifikacije za nezaposlene osobe upriličeno je danas u prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA).
Protokol su potpisali direktor JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo Vahid Muharemović i direktor SERDA-e Ševkija Okerić.

Prvi korak u realizaciji programa bit će formiranje kriterija za izbor ciljne grupe te kreiranje anketnih upitnika za nezaposlene osobe s evidencije Službe za zapošljavanje KS-a.

Program će obuhvatiti organizaciju prekvalifikacije za deficitarna zanimanja, koja nisu obuhvaćena redovnim obrazovanjem, a za koje postoji potreba na tržištu rada. Radi se o zanimanjima kao što su menadžer ključnih kupaca i komercijalista.

Kroz praktični i teoretski dio polaznici će proći edukaciju koju će provoditi Srednja ekonomska škola, a prema programu edukacije koju je verificiralo Ministarstvo obrazovanja i nauke KS-a.

Nakon uspješne edukacije i prekvalifikacije polaznici će dobiti certifikat koji potvrđuje njihovo novo stečeno zvanje i to će biti uneseno u njihove radne knjižice kao dodatno zanimanje.

Ovo je pilot projekt koji se provodi na području KS-a, a planirano je da se proširi i na ostatak područja Sarajevske makroregije.

Sredstva za realizaciju projekta osigurala je Španska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: