{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protestvovali radnici KHK Lukavac

F
30.3.2009. u 17:49
0
0
Protestvovali radnici KHK Lukavac
0
Protestvovali radnici KHK Lukavac
Oko 200 radnika nekadašnjeg Koksno hemijskog kombinata Lukavac, koji nisu obuhvaćeni ugovorom o osnivanju Global Ispat Koksne industrije Lukavac (GIKIL), traže rješavanje svog statusa.
Oni su danas protestovali ispred Skupštine Tuzlanskog kantona tražeći od zakonodvane vlasti da ipuni njihove zahtjeve, odnosno da im u paketu isplati otpremnine i uveže radni staž.

Vlada Tuzlanskog kantona predvidjela je u ovogodišnjem budžetu dva miliona KM potrebnih za uvezivanje radnog staža ali ne i novac za otpremnine na kojim radnici insistiraju. Za ispunjenje i tog zahtjeva potrebno je dodatnih tri miliona KM.

Skupština TK-a kojoj je prezentiran problem nije se izjašanjavala o zahtjevima radnika već je insistirala da oni sporazum postignu sa resornim ministrom. Nakon kraćih dogovora koji su uslijedili postignuto je kopromisno rješenje. Umjesto da uvezivanje staža bude urađeno sa 1.6.2009.godine, a isplate otpremnine sa 1.12. prihvaćeno je da to bude kako su radnici tražili u paketu, ali do 1. oktobra.

Prema riječima Senade Alihodžić, predsjednice Sindikata KHK Lukavac, to u potpunosti ne zadovoljava zahtijeve radnika koji će konačnu odluku o tome da li prihvataju dogovor donijeti na sastanku svih članova Sindikata KHK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: