{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protestni skup poljoprivrednika u ponedjeljak pred zgradom Vlade FBiH

F
22.12.2007. u 11:48
0
0
Protestni skup poljoprivrednika u ponedjeljak pred zgradom Vlade FBiH
0
Protestni skup poljoprivrednika u ponedjeljak pred zgradom Vlade FBiH
Udruženje poljoprivrednika u BiH (UPBiH) u saradnji sa Savezom poljoprivrednika FBiH u ponedjeljak, 24. decembra u 10 sati organizira pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu protestni skup poljoprivrednika.
Cilj protesta je vršenje pritiska na federalnu Vladu i njeno resorno ministarstvo zbog neispunjenja obaveza koje su preuzeli usvajanjem Strategije razvoja poljoprivrede – da se izdvoji najmanje 6 posto od federalnog budžeta za potsticaje u poljoprivredi u 2008. g., tj. oko 100 miliona KM, te zbog neispunjenja obećanja premijera i ministra poljoprivrede o pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štetu zbog suše i poskupljenja repromaterijala koji koriste za svoju proizvodnju.

Također, Udruženja poljoprivrednika ovim protestom pokušavaju da privole federalnu Vladu, da prvi put primjeni federalni Zakon o poljoprivredi koji omogućava intervenciju Vlade na području cijena poljoprivrednih proizvoda, te da poveća otkupnu cijenu za mlijeko, uz napomenu da su mljekare povećale cijene svojih prerađevina za 20-90 posto iako se njima nije desila suša već poljoprivrednicima, saopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: