Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma dajte molim vas odvojiti realni od javnog sektora pa pričajte o platama mene vako stid
Joj sav se ospem kad mi krenu neke prosjeke da vade neko ce posmisliti da svi imamo po 1000KM primanja.Uzmu onog u Parlamentu od 6000KM i radnika u Bingu od 500KM pa racunaju neke usrane prosjeke.
Hebote, da mi je plata 940 KM gdje bi mi kraj bio !!!! Ovi papci od političara su fakat u oblacima i nemaju pojma kako zaista živi narod i od kolikih plata žive !!!
U BiH ovakvi clanci nemaju nikakvog smisla...
A koji je Gini index? Da nam to predočite? Jer je nejednakost izmedju privatnog i javnom sektora kao izmedju prosijaka I multimilijardera. Ovi prvi na minimalcu od marta, ako imaju posao, a ovi drugi po tri, četiri hiljade osnovne plate plus paušale kao dupla plata privatnog sektora.
@gooUser1584571144 Koja dupla?I sam kažeš četiri hiljade + paušali,to je 10x a ne dupla.
mmMene samo zanima po cemu vi racunate prosjecnu platu ja osobno dok sam radio imao sam 600km platu i sve moje kolege isto tako kako sada da je prosjek skoro 1000
jbt ispade sad da su problem ove zemlje statisticari sto rade svoj posao a ne podaci takvi kakvi jesu? da, prosjek se racuna tako sto se stave u isti kos i obicni radnici i uhljebi svidjalo se to nekome ili ne, tako se ukupan prosjek racuna. a to sto se vama ne svidjaju te velike razlike odnosno devijacije od sredine - pa imate izbore i gledajte za koga cete glasati!
Hahahahahahahahahahahahaha, cirkus embel riva
@VrhLedenogBrijega Putujući cirkus embel riva ahah
i opet ce ko fol sljedece godine prosjecna plata biti veca u odnosu na ovu sada, samo da naplacuju vece doprinose
Nema šta neće tzv menadžeri da izmisle da običnom radniku smanje platu....
Nema šta neće tzv menadžeri da izmisle da običnom radniku smanje platu....
Ne računajte parazite i uhljebe ove zemlje, nego prave i postane radnike
dajte barem na milju slažite😁
Skini te ove plate preko 5000 ionako ne zaradzene, pa onda uzmite statistiku prosjecne plate i onda ce biti validan average. Ali kad dodate 10000 plata 5K+ matematici average jeste 942 ali realni kad odbijete ovo gore dobijemo da je prosjecna plata oko 550 KM plus doprinosi. Vi stvarno mislite da su svi retardiran?????
@lilimarlen A jos u to krhnete onih 20 misterioznih plata od preko 150.000 KM koje mi nisu jassne, tj. Neki "biznismen" fol prijavljuje svoja primanja.....ma gini te se...
Znaci ovako uzmes platu 650 KM i platu 2 000 KM i racunas prosjek. To samo krkani mogu da racunaju prosjek tako kad je u pitanju plata.
I ovo je iznenadjujuce visok prosjek za drzavu cijih 90% gradjana navijaja da im u drzavu dodje Lidl kako bi mogli da kupuju jeftine njemacke cokolade. Znaci navijas da dodje stranac, prodaje svoje proizvode kojih je ionako previse, i izvlaci ti novac iz drzave. I izvlacenje radne snage od tog istog stranca smatraju pozitivnim za nasu drzavu.