Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
obicni narod 500-600KM, a politicari 3000 pa prosjecna 800KM :D
prosjecna plata sa politicarima zajedno je 805, hajmo njih odbit ??
\"Veoma je dobro to što naši građani ne razumiju naš bankarski i monetarni sistem. Kada bi ga razumjeli, pretpostavljam da bi revolucija počela već sutra ujutru.\" - Henri Ford Prosjecna neto plata u Federaciji BiH, Novembar 2010 iznosi 805 KM Prosjecna neto plata u Federaciji BiH, Decembar 2006 iznosi 575 KM Razlika 28,57142857142857 % Index Potrosackih cijena (CPI - Consumer Price Index) Federacije BiH 2006 - 2010 iznosi 10,3%
Mozda je u Sarajevu prosjecna 800 km..Ja nemam niti jednog kolege koji prima toliku platu,nit sam imao ikad ni blizu toj svoti platu.Od mene se trazilo ili da radim za 200 km ili da volantiram..dzaba skola.
Ovaj filter vam q-r-c-u ne valja, administracijo malo provjerite, brise normalne postove bez ijedne psovke ili uvrede ikome. Napisah vec jednom, ali nije proslo... Pita li se u ovoj drzavi iko da li je normalna situacija da se od te prosjecne plate (koja opet nije pravi reprezent situacije, jer prosjek podize silna administracija) jednostavno ne moze zadovoljiti najosnovnije zivotne potrebe. Na kakvom je putu ova zemlja, ako gradjanin nije u mogucnosti da si od prosjecne plate finansira kupovinu stancica od nekih 30 kvadrata na kredit od 20 godina, hranu i odjecu? Znaci bez ikakvog luksuza, bez namjestaja, obrazovanja, kulture, sporta, prevoznog sredstva, odlazaka na godisnje odmore i sl. Koliko narod moze jos trpiti, koliko je ostalo do raspleta po receptu iz Tunisa?
JEST AL U K.U.R. C.U !!!!! .Zao mi je sto moram biti ovako primitivan al svaki put se iznerviram kad cujem ovako nesto... Treba srusiti politicare kao raja u Tunisu, pa da vidis onda bice love i za studente i za penzionere i sve ostale, ovakoo dok nasi politicari podmire sebe ostalima ostaju samo mrvice.. Pitaj obicnu raju jedva izvlace 4-5 stoja!
Bice jos bolji prosijek ako i visokog predstavnika obracunamo,
Ja ne znam ko kome ovdje valja za tih 800 km prosječne plaće? Jel to sa ili bez doprinosa? Kad bi ja i to redovito dobijao bio bih zadovoljan. Već na žalost mnogi nemaju po par godina uplaćenih doprinosa a država dopušta vlasnicima takvih poduzeća da i dalje gomilaju taj dug bez ikakva obzira ka običnom radniku. Treba donijeti zakon koji propisuju zatvorsku kaznu za takve poslodavce i plus da od osobne imovine nadoknade i uplate svojim djelatnicima zdravstveno i penziono, a ne samo da podmite par inspektora ili da nadju rupu u zakonu koja im dopušta dalje djelovanje. A još vi vjerski djelatnici sa svojih podijuma trebati vi svećenici sveštenici popovi i imami napasti takve nemoralna djela vaših vjernika. Bio musliman rimokatolik ili pravoslavac svojom nebrigom o svom uposleniku on je prvo nečovjek pa tek onda i teški grešnik.
Prosječni građanin od 250 do 650, prosječni političar od 3000 do 7000 ... Mamu im bezobraznu kako ih nije stid objavit tako visoku prosječnu platu
to je prosjecna plaća recimo ucitelja, ili nekog na visem nivou.. A sta je sa ljudima koji rade u prodavnicama ili pekarama ili na pijacama za 400 km?
E kako li su došli do ovog prosjeka... Kad smo već podjeljeni prema prihodima i standardu života (KOKUZI I BOGATAŠI)...pa zašto onda i ove statistike ne dijele...prosječnu platu koja prelazi preko 1.000,00 KM i prosječnu platu koja je ispod 1.000,00 KM, pa nek onda objave sramotne rezultate...ovako samo narodu mažu oči i tjeraju u depresiju, jer budimo iskreni dosta naroda ne zna šta je ustvari taj prosjek, pa mise kako komšija ima 805,00 KM platu a on samo 400,00 KM.
MOZETEL JEDNU STATISTIKU NAPRAVITI BEZ PLACA U DRZAVNOJ ADMINISTRACIJI I DA VIDIMO KOLIKO JE PRAVA PROSJECNA PLACA U BiH ???
Za proracun prosjeka treba uzimati dva parametra i posebno ih obracunavati. Privatni sektor i drzavni sektor. Pa onda prosjeke pokazati.
Hvala Bogu na ovih 400KM koje zaradzujem sa VSS-om
Nek se narod stidi........ Narod je izabrao svoje dzelate........ .EBES narod....nije bolje ni zasluzio.
Tesko je narodu a sta briga politicare za narod, vazno je da oni imaju astronomske place dok ostali zive od po 300 maraka mjesecno i rade na crno u svojoj vlastitoj zemlji. Nemaju placeno ni osiguranje niti bilo sta. Neki odu u inostranstvo pa kobejagi nesto i donesu nazad. Mnogi nemaju nista nego im rodbina salje iz inostranstva barem za hranu da imaju. Neka se politicari stide.
ja bih ovoj omladini dao para da imaju koliko hoce. divna su to djeca. fino da imaju za razne kulturne manifestacije tipa davida guette da imaju fino bacati po minimalno sto maraka za noc a onda da se zale na vlasti da nemaju posla i da su im plate male.