Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Radnicima 500,uhljebima 3500...prosjeci nemaju nikakvog smisla.
@kinki Niko nije ni rekao da je ovo prosjecna plata konobara, vec prosjek svih zaposlenika u FBIH.
hvala ti bakire ..i tebi fadilu sto ste uspijeli navuci prosjecnu platu na skoro milju mambi ..ma stranu to sto ste digli plate u javnoms ektoru uhljebima za 30 posto a sto sirotinja niej imala povecanje minimalca uopste ali zato inflacija tj poskupljenja su bila znacajna ...hvala ti alija sto si nam rodio bakira ..hvala vam sto ste nas smjestili u geto evropski ..hvala od svega srca dabogda ti se sva pokoljenja babi pridruzila u roku odma
@dejotata amin
Izbacite plate politicara,pa da vidimo onda prosjek obicnih ljudi...
Samo me zanima koja li će mlada i sposobna osoba ostati ovdje i raditi za taj novac, istodobno hraneći uhljebe i političare ? Nikoga normalnog ne mogu zamisliti...
Samo pazite teško radnicima a i nama penzioneri na u mene penzija bogami 371km i par feninga plati režije kupi ljekove jer imam četri bolesti jedna ba žalost karcinom nedo bog nikome živi od zagadzene have
Opet stara priča o kupusu i mesu...
DZeparac
Ma mrs
Jadna majko !
Znači, ni jedinica za penzioni!
A potrošačka korpa 1600KM...
Dosta nam. Vidis svima dobro niko se ne buni.
Naravno uzime se kredit iz MMF ili IMF, i stavke akcize da narod placa i dizu platu drzavnim uhljebasima pa kazu bruto plata 1475KM. koja vi lazete i _|e6avate.
A ne shvataju tok ekonomije Ako je veca plata, vise se trosi/kupuje. Svako profitira. Moja satnica ispadne 2.5€ u Bosni. Nasmijem se samo kad na to pomislim. Ali C1 jezicka diploma mi je u pripravnosti.
@nistavamnevalja Ne mozes ti tek tako dici platu. Da bi nekome digao platu moras prvo napraviti pare. I svabe bi voljeli da imaju 5000 E prosjek ali nemaju.Imaju onoliko koliko naprave.
Realno Nikakva plata Kad platis racune, dodatke, namirnice, nema te nigdje. A palamudi se svako malo o odlasku mladih. U Njemackoj ti ako si imalo pametan ostane 1000€ ustede, a ovdje sa ovom platom ako ti ostane 200KM uspio si.
@nistavamnevalja Jest u Njemackoj jedva cekaju da ti dodjes. Mislis da se u Njemackoj dijele pare.
@nistavamnevalja ostane ako budes davao guze poslje posla