biznis
35

Prošetajte luksuznim hotelom Mepas sa pet zvjezdica

Klix.ba
Turistička ponuda regije bogatija je za ekskluzivni hotel s pet zvjezdica - hotel Mepas, koji je sinoć predstavljen na konferenciji za novinare u svečanoj dvorani "Queen“. Kao dio Mepas grupe, hotel Mepas smješten je na vrhu poslovno-trgovačkog centra Mepas Mall, u samom centru poslovne zone Grada Mostara.

Hotel ima tri etaže, 86 luksuzno opremljenih soba i apartmana, predsjednički apartman, spa i relax centar sa zatvorenim bazenom, te kongresni centar čiju okosnicu čini svečana dvorana "Queen“, kapaciteta do 700 mjesta, koja je djeljiva u dvije manje dvorane (za poslovne i svečane prigode).

"Turističkoj ponudu Grada Mostara i našoj regiji nedostajao je jedan ovakav hotel sa kongresnim centrom. Nadamo se da će hotel Mepas sa svojom ponudom i kapacitetima, privući brojne nove turiste i poslovne ljude u Grad Mostar i HNK, te da će se time i dalje razvijati ne samo naša turistička ponuda već i naša privreda“, kazao je Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Konferencijska dvorana, u kojoj je održana prezentacija, opremljena je sa tri kabine za simultano prevođenje, te najmodernijom prezentacijskom i audio/video opremom. Iz dvorane se nastavlja otvorena terasa sa zadivljujućim pogledom na panoramu Mostara, te kao takva predstavlja idealno mjesto za organizaciju banketa na svježem zraku. Sobe i apartmani oduševili su novinare i predstavnike turističkih agencija spojem vrhunske elegancije i udobnosti, te moderne tehnologije.

“Budući je sezona uveliko počela, pred nama je mnogo posla. Tek se trebamo 'upisati' u turističku i poslovnu ponudu Mostara i regije. Svakako očekujemo uspostavu dobre saradnje s gradskim i kantonalnim vlastima, ali i drugim hotelijerima kako bismo zajednički radili na poboljšanju turističke ponude Mostara, Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine”, kazao je direktor hotela Mepas Tomislav Galić.

Goste hotela Mepas očekuje ekskluzivni spa i relax centar, kongresni centar, izvrsna gastronomska ponuda, uz prostrane sobe i apartmane s pogledom na veličanstvenu panoramu Mostara.

"Neovisno o tome krije li se u vama radoznali putnik, koji želi iskusiti sve ljepote Hercegovine i njene okolice, ili ste u potrazi za opuštanjem i wellness užicima, sportskim sadržajima ili samo tražite idealno mjesto na kojem ćete ugostiti svoje poslovne partnere i porodicu, hotel Mepas je pravi izbor, a on je izbor i slavnog violončelističkog dvojca 2Cellos, koji će za vrijeme svog koncerta u Mostaru 14. augusta odsjesti u predsjedničkom apartmanu ovog hotel", saopćili su iz Mepasa.