biznis
16

Promovirano Sarajevsko tamno-mrak pivo

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Sarajevska pivara d.d. je u Pivnici HS u Sarajevu upriličila promociju Sarajevskog tamnog, kojoj su prisustvovale mnogobrojne zvanice iz poslovnog, javnog i kulturnog života naše zemlje.

Istaknuto je da je Sarajevsko dio života generacija Bosanaca i Hercegovaca te da je Pivara jedna od rijetkih kompanija čiji proizvodi imaju nadimke koje su im dali kupci – Klipača i Bombica, kojima se sad pridružuje i Sarajevsko tamno, s redizajniranom etiketom i sloganom "Sarajevsko tamno, mrak pivo".

"Ponosni smo što je naše Sarajevsko tamno nedavno dobilo i zlatnu medalju za kvalitet. Često se govori da je tamno pivo svijetla strana pivarske industrije. Iako je motiv ove promocije Tamno, mi pred sobom, zajedno s našim vjernim kupcima i poslovnim partnerima vidimo svijetlu budućnost. Mi nećemo stati, obećavam vam u ime svih uposlenih u Sarajevskoj pivari. Imamo cilj- biti najzastupljeniji pivarski brend u našoj zemlji", rekao je direktor Sarajevske pivare d.d. Haris Kuskunović.

Dodao je da tamno pivo preferiraju znalci i istinski ljubitelji piva, jer ostavlja pravu punoću pivskog okusa u ustima i grlu. Sarajevsko tamno ima specifičan okus koji se postiže posebnim načinom proizvodnje, a krase ga puni, harmonični okus i aromatična gorčina. Sarajevska pivara je tokom ove godine dodatno uložila u proizvodne kapacitete te napravila kompletnu promjenu vizualnog identiteta pivskih artikala. Sarajevsko se proizvodi samo od vrhunskih, pažljivo odabranih prirodnih sirovina. Osnova njegovog vrhunskog kvaliteta je najbolja, domaća, bh. voda koja izvire u netaknutoj prirodi planine Trebević, koju Pivara crpi iz vlastitih bunara, s 300 metara dubine.

Zvanice su, uz Sarajevsko tamno, uživale i u zabavnom programu kojeg su upotpunili Coverdose i stand -up komičar Filip Andronik.