{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekat "Danas diploma - sutra posao"

S
28.4.2009. u 14:56
0
2
Projekat "Danas diploma - sutra posao"
0
Projekat "Danas diploma - sutra posao"
Foto: Ilustracija
U Srednjoj ekonomskoj školi u Sarajevu u srijedu, 29. aprila, održat će se prezentacija za maturante pod nazivom "Danas diploma - sutra posao". Prezentacija koja u holu škole počinje u 13.15 sati bit će popraćena postavljanjem štanda na kojem će maturani moći ispuniti biografiju i direktno aplicirati za posao na neki od otvorenih konkursa za radna mjesta.
Prezentacija namjenje maturantima i apsolventima bit će organizovana u sklopu projekta zapošljavanja mladih, koji nosi naziv Youth Employment Project (YEP), saopštava portal Posao.ba.

Projekat zapošljavanja mladih sastoji se od četiri komponente: edukacija i zapošljavanje mladih ljudi, formiranje mreže podrške koja će savjetovano djelovati prema mladima koji traže zaposlenje i konačno projekat je usmjeren na zajedničko djelovanje javnog i privatnog sektora što treba dovesti do pozitivnih promjena na tržištu rada i pozitivnih promjena u bosanskohercegovačkoj privredi.

Cilj je stvoriti bazu biografija radno sposobnog mladog stanovništva starosti od 16 do 30 godina. Pilot projekat traje šest mjeseci, a konačni rezultat ovih aktivnosti je da će najmanje 75 mladih ljudi dobiti zaposlenje, saopšteno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: