PROMO
7

Prointer postao Gold SAP partner

Sve ono što su uradili SAP konsultanti - ljudi koji su savladali i usavršili sad već globalni softver koji služi za kompletno praćenje procesa rada, rezultiralo je da kompanija Prointer ITSS dobije status Gold SAP partnera.

Sa svoje dvije kompanije u Sarajevu i Banjaluci djeluju na prostoru čitave Bosne i Hercegovine, a prestižni status omogućava im sticanje najkvalitetnije podrške i akreditacije, što je i put ka izvrsnosti u pružanju usluga implementacije i održavanje SAP integrisanog sistema. Sistem koji obuhvata sve korporativne, finansijske, logističke i procese upravljanja ljudskim resursima Prointer je uspješno implementirao u Poreskoj upravi, Šumama i Putevima Republike Srpske, a održava ga u Elektroprivredi RS i Elektroprenosu Bosne i Hercegovine.

"Prointer ITSS kao vodeći partner u digitalnoj transformaciji, prepoznat je ovim priznanjem kao snažan i dinamičan partner kompanije SAP, a status mu formalno donosi pregršt novih mogućnosti u pogledu daljeg proširenja ekspertize, saradnje sa SAP ekspertskim timovima i ulaska u segmente poslovanja koje SAP adresira", objašnjava Srđan Lukić, rukodilac prodaje za javni sektor u kompaniji SAP West Balkans.

"Zlatna akreditacija" kruna je dugodišnjeg rada Prointera na unapređenju poslovanja u važnim sektorima i kompanijama. "Naš cilj i jeste bio da kompanijama omogućimo standardizaciju poslovnih procesa i digitalnu transformaciju", naglašava generalni direktor Prointera Bojan Vujić.

Bojan Vujić
Bojan Vujić

"U praksi to znači poboljšanje radnog učinka, povećanje nivoa produktivnosti i efikasnosti rada kroz sveobuhvatno planiranje i upravljanje resursima. Bili smo hrabri, otvoreni i nijednog trenutka nismo sumnjali u kvalitet i vrijednost koju donosimo našim klijentima. Zbog toga je status Gold SAP partnera logičan slijed događaja i garancija da je naša usluga najbolja moguća", kaže Vujić.

O uspjehu svjedoči i podatak da je Prointer prošlu godinu završio kao lider među top 10 IT kompanija u BiH. "Kompanija je tu poziciju zauzela po ostvarenom prihodu od skoro 45 miliona maraka. Biti među TOP 10 u IT sektoru i biti na tronu, svjedoči o tome da smo uspjeli da izgradimo kompaniju u čija se rješenja vjerovalo i vjeruje", naglašava Vujić.

"Punih pet godina gradimo domaću kompaniju koja se može pohvaliti kvalitetom, kadrom i društvenom odgovornošću u poslovanju, u kojoj zajednički stvaramo moderno i napredno poslovno okruženje. Ono što Prointer razlikuje od ostalih je činjenica da radimo na velikim projektima sa kakvima se ni stručnjaci u mnogim drugim kompanijama nisu susretali, da smo uspjeli da osvojimo globalne tehnologije, prilagođavajući ih lokalnim potrebama i da smo uvijek davali i dajemo šansu svima da kod nas nauče ono što na nekom drugom mjestu ne bi imali priliku", ističe Vujić.

Analiza Top 10 kompanija IT sektora koju je uradio poslovni portal Akta.ba pokazala je da je 10 najboljih prihodovalo skoro 244 miliona KM, a procjenjuje se da IT industrija u Bosni i Hercegovini generiše oko milijardu maraka godišnje.

U Prointeru ističu da je ključ svih uspjeha kvalitetan kadar i tim koji može da odgovori na sve izazove. Zato su i u jeku krize pokrenuli novu kampanju zapošljavanja. Pod motom "Pokreni karijeru danas", Prointer je otvorio vrata za sve one koji žele da rade, uče i oprobaju se u vještinama koje nisu ni slutili da posjeduju.