Do 30. septembra
45

Produžen rok za prijavu na Konkurs za stipendije kompanije Klika

Zbog velikog interesovanja i prijava pristiglih nakon zatvaranja konkursa, Klika obavještava studente da je donijela odluku o produženju roka za prijave na Konkurs za stipendije koji je trajao od 15. jula do 15. augusta 2021. godine.

Iz Klike poručuju da zbog ljetne pauze na Univerzitetu u Sarajevu i Univerzitetu u Banjoj Luci značajan broj studenata nije imao priliku vidjeti obavijest o konkursu na vrijeme, ali i prikupiti potrebnu dokumentaciju za prijavu, te da će produženje roka za prijavu na konkurs omogućiti svima onima koji su zainteresirani da se kvalifikuju za ovogodišnju stipendiju.

Klika je u okviru koncepta Klika Foundation 2021. pokrenula projekat stipendiranja studenata završnih godina svih javnih fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci, a cilj ovog programa je podržati studente iz svih oblasti i industrija za koje se imaju priliku obrazovati na našim javnim univerzitetima. Klika će po izboru stipendista za 2021/2022 školsku godinu dodijeliti 43 jednokratne stipendije u iznosu od po 1000 KM, a ceremonija dodjele biće održana početkom mjeseca novembra 2021.

Klika ponovo poziva sve koji će u školskoj 2021/2022 godini biti studenti i studentice završnih godina/apsolventi, na dodiplomskim i postdiplomskim studijima, svih javnih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci da se prijave. Pozivaju se studenti koji su angažirani, talentovani, mladi ljudi strastveni u oblastima koje ih zanimaju, te već aktivno rade na razvoju svoje karijere i kreiranju prilika za sebe i svoje kolege, da iskoriste ovu priliku i budu prva generacija stipendista Klika Foundation.

Sve informacije o uvjetima za prijavu i potrebnoj dokumentaciji zainteresirani studenti mogu pronaći na oficijelnoj web stranici Klike.

Konkurs ostaje otvoren do 30. septembra 2021. godine do ponoći.

Za odgovore na sva dodatna pitanja i pomoć prilikom prijave, studenti se mogu obratiti Klika timu putem emaila [email protected], slanjem poruka u inboxe profila Klike na društvenim mrežama.