Licitacija 26. novembra
26

Prodaje se Hotel Bistrica na Jahorini, početna cijena skoro šest miliona KM

Piše: M. N.
Olimpijski centar Jahorina stavio je na prodaju Hotel Bistrica s okolnim zemljištem. Početna cijena je 5.985.900 KM.

Kako se navodi u oglasu, sve pokretne stvari koje se nalaze u objektu i oko njega prodaju se u sklopu projekta i uračunate su u cijenu.

Kupovinom hotela kupac je obavezan da zaključi ugovore o radu s radnicima koji već rade u hotelu, što uključuje i dio radnika zajedničkih službi OC Jahorina. Kupac će morati potpisati izjavu da neće mijenjati namjenu hotela pet godina.

Površina zemljišta na kojoj se nalazi objekt iznosi 5.570 metara kvadratnih. Hotel ima suteren, prizemlje i četiri sprata.

Prijave za učešće u licitaciji mogu se podnijeti do 26. novembra do 10:45 sati, a javno nadmetanje bit će održano isti dan u 11:00 sati u hotelu.

Hotel Bistrica se nalazi na 1.620 metara nadmorske visine, a udaljen je 28 km od Sarajeva i 14 km od Pala s kojima je povezan modernim saobraćajnicama. Hotel raspolaže sa 140 soba i četiri apartmana, što ukupno čini 300 osnovnih i 60 pomoćnih ležaja. Sve sobe imaju kupatilo, TV, Wi-Fi i direktnu telefonsku liniju.

Hotel ima zatvoreni bazen dimenzija 16×8 metara, dvije finske saune, teretanu, salu za stoni tenis i bilijar, teren za fudbal s prirodnom travom, dimenzija 55 metara x 90 metara (za ljetne aktivnosti), tri terena za košarku s betonskom podlogom (za ljetne aktivnosti) i teren za odbojku s betonskom podlogom (za ljetne aktivnosti). Također ima 80 parking mjesta.

Izgrađen je pred Olimpijadu 1984. godine.