biznis
0

ProCredit Bank podržava poljoprivrednike

FENA
U želji da svim poljoprivrednim proizvođačima omogući da pod izuzetno povoljnim uvjetima unaprijede svoju proizvodnju, ProCredit Bank je pripremila ponudu kredita, prilagođenih potrebama domaćih poljoprivrednika.

Sredstva su namjenjena kreditiranju razvojnih programa poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije.

"Zahvaljujući ovakvoj kreditnoj podršci, ProCredit Bank omogućava poljoprivrednicima da brzo i jednostavno modernizuju svoju poljoprivrednu mehanizaciju, nabave neophodan repromaterijal, adaptiraju ili izgrade nove objekte, prošire stado i realizirju druge planirane investicije. Iznosi kredita su do 50.000KM, a rokovi otplate do sedam godina sa mogućnošću grace perioda i regularnog otplatnog plana koji odgovara specifičnostima određene poljoprivredne djelatnosti", izjavila je Biljana Hadžimustafić-Jevtić, direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom, saopćeno je iz ProCredit bank.

Imajući u vidu pripreme za proljetnu sjetvu, kako se navodi, ProCredit Bank je kreirala posebnu ponudu kratkoročnih namjenskih kredita koja traje do 31.marta, a tokom koje poljoprivrednici ne plaćaju naknadu za obradu kredita, imaju mogućnost kreditiranja bez žiranata, a omogućeni su im i duži rokovi otplate kredita i duži grace period.

Dodatno, ProCredit Bank je sklopila ugovore o saradnji sa brojnim renomiranim firmama preko kojih poljoprivrednici mogu nabaviti neophodan repromaterijal, na taj način ostvarujući povoljnije uvjete za dobijanje kreditnih sredstava. Zahtjev za kredit mogu podnijeti svi registrirani poljoprivredni proizvođači, kaže se u saopćenju ProCredit Bank.