|

ProCredit Bank ponudila kredite za refinansiranje malim i srednjim preduzećima

ProCredit Bank ponudila kredite za refinansiranje malim i srednjim preduzećima
0
S
Sarajevo-x.com
11.2.2011. u 11:56
0
komentara
0

dijeljenja
ProCredit Bank ponudila kredite za refinansiranje malim i srednjim preduzećima
ProCredit Bank danas je malim i srednjim preduzećima ponudila kredite za refinansiranje tekućih obaveza uz fiksnu kamatnu stopu. Krediti su namijenjeni za kvalitetnije struktuiranje finansijskih obaveza i omogućavaju privrednicima da izmire svoje obaveze prema dobavljačima i institucijama u skladu sa dugoročnim planovima svojih preduzeća.
"Plaćanje obaveza na vrijeme je imperativ za mala i srednja preduzeća čiji su ciljevi dugoročni poslovni odnosi i kvalitetna saradnja sa poslovnim partnerima. Minimalan iznos kredita za refinansiranje tekućih obaveza je 20.000 KM, a prednosti su fiksna kamatna stopa i mogućnost izbora otplatnog plana", izjavio je Edin Hrnjica, izvršni direktor ProCredit Bank.

ProCredit Bank će nastaviti sa ponudom usluga u skladu sa potrebama privrednih sektora, pri čemu stručnjaci banke analiziraju stanje u sektoru, te iznalaze prilagođena bankarska rješenja. Trenutno su u ponudi krediti za izvoz i uvoz, krediti za trajna obrtna sredstva, krediti i usluge prilagođene drvnom sektoru, krediti za rasterećenje itd.

Uprkos teškom ekonomskom okruženju kreditni portfolio banke u segmentu malih i srednjih preduzeća je u protekloj godini porastao za 24,5%, te je na kraju 2010. godine iznosio 126.5 miliona KM. Također, banka je otvorila biznis centre u Sarajevu, Ilidži, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli u kojima privrednici uz brojne usluge mogu dobiti bankarske savjete vezano za dalje planove njihovih preduzeća.

"Mi vjerujemo da mala i srednja preduzeća imaju najveći kapacitet da kreiraju radna mjesta i podrže napredak ekonomije u zemlji. S tim u vezi, nastojaćemo da privrednicima pružimo adekvatan tretman i usluge koje će pravovremeno podržati njihovo poslovanje", zaključio je Hrnjica.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.