Privreda
0

ProCredit Bank ponudila kredite za refinansiranje malim i srednjim preduzećima

Sarajevo-x.com
ProCredit Bank danas je malim i srednjim preduzećima ponudila kredite za refinansiranje tekućih obaveza uz fiksnu kamatnu stopu. Krediti su namijenjeni za kvalitetnije struktuiranje finansijskih obaveza i omogućavaju privrednicima da izmire svoje obaveze prema dobavljačima i institucijama u skladu sa dugoročnim planovima svojih preduzeća.

"Plaćanje obaveza na vrijeme je imperativ za mala i srednja preduzeća čiji su ciljevi dugoročni poslovni odnosi i kvalitetna saradnja sa poslovnim partnerima. Minimalan iznos kredita za refinansiranje tekućih obaveza je 20.000 KM, a prednosti su fiksna kamatna stopa i mogućnost izbora otplatnog plana", izjavio je Edin Hrnjica, izvršni direktor ProCredit Bank.

ProCredit Bank će nastaviti sa ponudom usluga u skladu sa potrebama privrednih sektora, pri čemu stručnjaci banke analiziraju stanje u sektoru, te iznalaze prilagođena bankarska rješenja. Trenutno su u ponudi krediti za izvoz i uvoz, krediti za trajna obrtna sredstva, krediti i usluge prilagođene drvnom sektoru, krediti za rasterećenje itd.

Uprkos teškom ekonomskom okruženju kreditni portfolio banke u segmentu malih i srednjih preduzeća je u protekloj godini porastao za 24,5%, te je na kraju 2010. godine iznosio 126.5 miliona KM. Također, banka je otvorila biznis centre u Sarajevu, Ilidži, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli u kojima privrednici uz brojne usluge mogu dobiti bankarske savjete vezano za dalje planove njihovih preduzeća.

"Mi vjerujemo da mala i srednja preduzeća imaju najveći kapacitet da kreiraju radna mjesta i podrže napredak ekonomije u zemlji. S tim u vezi, nastojaćemo da privrednicima pružimo adekvatan tretman i usluge koje će pravovremeno podržati njihovo poslovanje", zaključio je Hrnjica.