|

Problemi sa ADSL-om zbog oštećenja optike u Hrvatskoj

Problemi sa ADSL-om zbog oštećenja optike u Hrvatskoj
0
S
Piše: A. Karadža
20.11.2009. u 09:40
0
komentara
0

dijeljenja
Problemi sa ADSL-om zbog oštećenja optike u Hrvatskoj Foto: Ilustracija
U proteklih sedam dana korisnici ADSL usluge BH Telecoma u nekoliko navrata osjetili su poteškoće sa konekcijom, a prema riječima Nađe Lutvikadić, portparola ove kompanije, otežan saobraćaj izazvan je oštećenjem u optičkoj proceduri nadprovajdera (T-Com Hrvatska), u mjestu Bošnjaci u Hrvatskoj.
"Otežan saobraćaj se odvijao u četiri termina kada BH Telecom ostaje bez 70 posto svojih kapaciteta internet saobraćaja", rekla je Lutvikadićeva.

Do problema sa konekcijom je u dolazilo u četiri približno ista vremenska termina, a razlog tome su radovi na infrastrukturi u Hrvatskoj.

"U istom terminu se na određenoj lokaciji u Hrvatskoj izvode radovi na lokalnoj infrastrukturi koji izazivaju prekid optičkog kabla. BH Telecom odmah reagira kontaktirajući nadprovajdera radi sanacije", rekla je za Sarajevo-x.com Lutvikadićeva.

Nakon učestalih problema pojavile su se različite informacije o uzrocima kvara, između ostalih da opterećenje nastaje zbog nove usluge Moja TV, što je Lutvikadićeva negirala još jednom potvrdivši da je jedini problem prekid optičkih kablova u susjednoj zemlji.

Na pitanje šta se u ovakvoj situaciji preporučuje korisnicima, strpljenje ili pronalazak alternativnog internet priključka, Lutvikadićeva je rekla da s obzirom na navedeno obrazloženje i objektivan problem izazvan na drugom terenu, BH Telecom može samo istaći da je do sada imao samo pozitivne kritike korisnika u vezi ADSL usluge.

"Nije nam u interesu da nam korisnici imaju lošu konekciju te molimo za strpljenje s obzirom da problem nije nastao našom greškom, odnosno, nije u direktnoj nadležnosti BH Telecoma. Predstavnici BH Line-a i Centra za odnose sa operatorima su u dnevnoj komunikaciji sa kolegama iz Hrvatske kako bi se što hitnije rješio pomenuti problem", rekla je za naš portal Lutvikadićeva.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.