{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Problemi sa ADSL-om zbog oštećenja optike u Hrvatskoj

S
20.11.2009. u 09:40
0
0
Problemi sa ADSL-om zbog oštećenja optike u Hrvatskoj
0
Problemi sa ADSL-om zbog oštećenja optike u Hrvatskoj
Foto: Ilustracija
U proteklih sedam dana korisnici ADSL usluge BH Telecoma u nekoliko navrata osjetili su poteškoće sa konekcijom, a prema riječima Nađe Lutvikadić, portparola ove kompanije, otežan saobraćaj izazvan je oštećenjem u optičkoj proceduri nadprovajdera (T-Com Hrvatska), u mjestu Bošnjaci u Hrvatskoj.
"Otežan saobraćaj se odvijao u četiri termina kada BH Telecom ostaje bez 70 posto svojih kapaciteta internet saobraćaja", rekla je Lutvikadićeva.

Do problema sa konekcijom je u dolazilo u četiri približno ista vremenska termina, a razlog tome su radovi na infrastrukturi u Hrvatskoj.

"U istom terminu se na određenoj lokaciji u Hrvatskoj izvode radovi na lokalnoj infrastrukturi koji izazivaju prekid optičkog kabla. BH Telecom odmah reagira kontaktirajući nadprovajdera radi sanacije", rekla je za Sarajevo-x.com Lutvikadićeva.

Nakon učestalih problema pojavile su se različite informacije o uzrocima kvara, između ostalih da opterećenje nastaje zbog nove usluge Moja TV, što je Lutvikadićeva negirala još jednom potvrdivši da je jedini problem prekid optičkih kablova u susjednoj zemlji.

Na pitanje šta se u ovakvoj situaciji preporučuje korisnicima, strpljenje ili pronalazak alternativnog internet priključka, Lutvikadićeva je rekla da s obzirom na navedeno obrazloženje i objektivan problem izazvan na drugom terenu, BH Telecom može samo istaći da je do sada imao samo pozitivne kritike korisnika u vezi ADSL usluge.

"Nije nam u interesu da nam korisnici imaju lošu konekciju te molimo za strpljenje s obzirom da problem nije nastao našom greškom, odnosno, nije u direktnoj nadležnosti BH Telecoma. Predstavnici BH Line-a i Centra za odnose sa operatorima su u dnevnoj komunikaciji sa kolegama iz Hrvatske kako bi se što hitnije rješio pomenuti problem", rekla je za naš portal Lutvikadićeva.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: