biznis
212

Priznanje ordinaciji Bičakčić: Obuka ljekara iz Evrope i svijeta za kompjuterski navođenu stomatologiju

Sarajevska Ordinacija Bičakčić prvi je certificirani međunarodni trening centar za digitalnu stomatologiju u centralnoj i istočnoj Evropi, u kojem će ljekari iz Evrope i svijeta uz visoko profesionalnu edukaciju od strane dr. Nadira i dr. Kerima Bičakčića, te tima stručnih saradnika, imati priliku da stiču znanja iz oblasti kompjuterski navođene stomatologije.

Dr. Nadiru Bičakčiću svjetski priznati Certifikat CAD CAM & 3D CBCT za međunarodni trening centar, uručio je dr. Martin Wanbera, direktor kompanije Dentsply Sirona za centralnu i istočnu Evropu, Baltik i Grčku. Ukazano povjerenje od strane Dentsply Sirona, najvećeg proizvođača profesionalnih stomatoloških proizvoda i tehnologija u svijetu, sa prodajnom i edukativnom mrežom u 120 zemalja, zasnovano je na izuzetno pozitivnim iskustvima sa Ordinacijom Bičakčić, zahvaljujući visoko profesionalnom radu njenog tima i postignutim rezultatima.

Već 95 godina Ordinacija Bičakčić je sinonim za zdravlje, pionirsko razmišljanje i pomaganje čovjeku i prva je stomatološka ustanova u centralnoj i istočnoj Europi koja svojim pacijentima usluge kompjuterski navođene stomatologije pruža od 2013.godine, korištenjem najsavremenijih stomatoloških uređaja CAD/CAM tehnologije, kao što su CEREC Omnicam-trodimenzionalni (3D) intraoralni skener, glodalica za izradu individualnih protetskih nadomjestaka i 3D rendgen Galileos.

"Kompjuterski vođena tehnologija smanjuje mogućnost greške, čini proces bržim od bilo koje klasične metode koja se koristi i omogućava primjenu najsavremenijih materijala za izradu svih vrsta protetskih i protetsko implantoloških, nadoknada", pojašnjava dr.Nadir Bičakčić, dodajući da ova tehnologija donosi i niz značajnih prednosti koje su važne za pacijente jer, kompletan tretman biva okončan u jednoj posjeti, snaga zuba vraća se do 100%, eliminiše neugodan osjećaj prilikom uzimanja otisaka, privremeni ispuni su nepotrebni, kvalitet estetike je maksimalan uz veliki izbor nijansi boja koje se stapaju sa prirodnim zubima.

Dentsply Sirona je najveći svjetski proizvođač profesionalnih stomatoloških proizvoda i tehnologija sa sjedištem u Benshajmu pokraj Frankfurta. Stomatolozi i pacijenti širom svijeta oslanjaju se na Dentsply Sirona za pružanje stomatoloških i zdravstvenih rješenja sa snažnim naglaskom na kvalitet, inovacije i usluge.

Ceritfikat CAD CAM & 3D CBCT kompanije Dentsply Sirona za međunarodni trening centar, dr.Nadiru Bičakčiću uručen je na ceremoniji održanoj u Beogradu u petak, 11.03.2016.godine.