Maribor
0

Priznanja za doprinos u PR struci prvi put na PRO.PR

Sarajevo-x.com
Na prvi dan 10. jubilarne međunarodne konferencije o odnosima s javnošću, PRO.PR Conference, više od 180 učesnika, medija te studenata je prisustvovalo stručnim predavanjima.
Po završetku predavanja, sa više autobusa svi sudionici konferencije su se uputili u turistički obilazak grada Maribora, gdje su ih dočekala i iznenađenja. Prisustvovali su koncertu Antonio Chainho Banda pod nazivom "Fado meets Indian music", u organizaciji Evropske prijestolnice kulture.

Danas sudionici imaju priliku čuti još osam predavača, a neki od njih su Cathie Burton, glasnogovornica Vijeća Evrope, Mario Plenković, profesor na Univerzitetu u Mariboru, Sabrina Povšić, šefica odjela za odnose s javnošću RTV Slovenija, Aleks Aiken, direktor komunikacijske strategije Gradskog vijeća Wesminstera, Aleš Logar, menadžer podružnice Jack Daniels, Carlos Diaz, direktor Lector Globala.

Ono što je učesnicima posebno interesantno, pored predavanja, je svakako gala večera koja ih očekuje večeras, a na kojoj će biti dodijeljena priznanja i nagrade za doprinos u PR struci, „PRO.PR Awards“.

Danijel Koletić, osnivač i predsjednik Organizacijskog odbora PRO.PR konferencije je rekao: "Ljudi zaboravljaju dobre stvari. Ova nagrada se utemeljuje da se ne zaborave pojedinci koji su odlučili posvetiti svoje živote poslu koji traži mnoge vještine, znanja i svakodnevnu dostupnost. Posao komunikacije je posao koji moraš strastveno voljeti i živjeti da bi uspio."

Ovo je prva nagrada jugoistočne Evrope za uspjehe na području odnosa s javnošću, koju će primiti 18 pojedinaca iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Engleske i Sjedinjenih Američkih Država. Pored ovih će biti dodijeljene još tri nagrade "Vision City", "Vision Manager" i "Vision Project".

Za sve ostale informacije o konferenciji, kao i fotografije do sada realiziranog programa, posjetite službenu web-stranicu www.pro-pr.com.