{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Željeznice FBiH uvele transportno ograničenje za Željeznice RS-a i GIKIL-a

F
22.11.2013. u 10:52
0
12
Željeznice FBiH uvele transportno ograničenje za Željeznice RS-a i GIKIL-a
0
Željeznice FBiH uvele transportno ograničenje za Željeznice RS-a i GIKIL-a
Nakon neuspjelih pregovora sa Željeznicama RS-a i GIKIL-om Lukavac u vezi s isplatom milionskih dugovanja, Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) bile su prinuđene danas uvesti transportno ograničenje za ove dvije kompanije.
Transportno ograničenje odnosi se na prijevoz dogovoren od Željeznica RS-a i to rude iz Omarske za Arcelor Mittal i prijevoz boksita iz Mostara za Aluminu u Zvorniku. Prijevoz uglja iz Ploča za GIKIL Lukavac ugovoren od ŽFBiH i GIKIL-a također je obustavljen.

Iako je ovim dvjema kompanijama pravovremeno upućeno pismo namjere, a Željeznice FBiH apelirale na komitente da izmire svoje obaveze, do dogovora, nažalost, nije došlo.

- Željeznice FBiH prinuđene su na ovaj nepopularan postupak radi osiguranja novčanih sredstava za isplatu obaveza prema uposlenicima ŽFBiH, obaveze prema bankama, dobavljačima, za gorivo i druge energente, te druge materijalne troškove. Ostali prijevoz robe i putnika preko Željeznica RS-a nije obuhvaćen ovim transportnim ograničenjem - navode iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: