Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imamo najskolovanije konobare 90% konobara je fakultetski obrazovano nazalost jer ne mogu da se zaposle u svojoj struci.
Jel ko od vas dobio PDV racun kod Brajlovica....
Konobari i trgovci su robovi savremenog društva. Vlasnici trgovina i lokala (uglavnom) ne poštuju radnike i izrabljuju ih do krajnjih granica. S druge strane, ta struka nije zaštićena, praktično ko god hoće može uzeti tacnu i raditi kao konobar. Treba uvesti malo reda i na neki način zaštititi školovane ljude iz ove struke.
Dosao turista kod Sulje u cevabdzinicu i hoce da naruci da jede. Kaze Sulji: da li pricate Engleski Suljo: ne a da li pricate Francuski Suljo: ne a da li pricate Njemacki Suljo opet ne. Ustane on i ode nista ne narucivsi. Gleda to Mujo iz coska, pa kaze Sulji: jesam li ti rekao da bismo trebali znati neki od stranih jezika. A njemu ce Mujo: kakve nam koristi, ovaj zna tri pa ostade gladan, hahahahhahaha....
i u italiji ne znaju engleski pa uzimaju lovu
@frki02 to je već diskutabilno, ali ako uzmemo crnčuge, mexico mix i ostalo može biti da je tako
ja znam tri jezika strana i po struci sam konobar ali eto radim na pijaci bolje je to nego crncit za nekog gazdu koji mjenja deset konobara u mjesecu nikog ne osigura i još te lopovom napravi
Motivacija rad u smjenama plata od 400 do 600 km..... oprosti se od zivota a citav dan na godinama bez stajanja....
ne znaju ni nas ,a ne engleski I niko ne donosi racune
znaju znaju, itekako znaju danas i engleski i njemacki ....pa i kineski i arapski.........no ne mogu doci na red.......a i premalo placate to znanje !
--- pola konobara ne zna engleski Eh zato treba obavezno uvesti arapski i perzijski u MEJTEFE, u njima je budućnost !
Šta je kružok?