Privreda
7

Zadruga Jankovci još zainteresirana za bijeljinsku fabriku šećera

FENA
Predstavnici Poljoprivredne zadruge „Jankovci“ još jednom su potvrdili zainteresovanost za preuzimanje Fabrike šećera Bijeljina, te predstavili plan ulaganja u slučaju preuzimanja te fabrike.

Na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) zatražili su podršku tog resora u ubrzavanju procesa pribavljanja nedostajuće dokumentacije i informacija kojima bi se osigurala osnova za dostavljanje ponude u vezi sa preuzimanjem šećerane.

Resorni ministar Stevo Mirjanić je pozdravio zainteresovanost strateškog partnera i ozbiljnost koraka koji su preduzeti s ciljem sagledavanja stanja u fabrici, saopćeno je iz ovog ministarsrva.

Mirjanić je također dao garancije da će se strateškom partneru do kraja godine osigurti sva dokumentacija vezana za imovinu bijeljinske fabrike šećera.

Na sastanku je dogovoreno da se poduzmu sve neophodne radnje i napori s ciljem što bržeg stavljanja u funkciju ove fabrike, kako ne bi bila upitna prerada šećerne repe u 2015. godini i kako bi se poslovi na njenoj revitalizaciji blagovremeno završili.

Nakon sastanka u Ministarstvu, predstavnici strateškog partnera razgovarali su i s predsjednicom Vlade RS-a Željkom Cvijanović, a na sastanku je također izražena opredjeljenost u provođenju zajedničkih aktivnosti usmjerenih ka revitalizaciji fabrike šećera.