Privreda
4

Zadnja prilika za prijavu na MS NetWork 5 konferenciju

Klix.ba
Sa prošlogodišnje konferencije
Sa prošlogodišnje konferencije
Prijave za Microsoft NetWork 5 konferenciju otvorene su do 20.4.2015., dok sama konferencija počinje u ponedjeljak, 27.4.2015. godine.

Zadnji rok za prijavu na Microsoft NetWork 5 konferenciju je 20.4.2015. godine, a svi koji se prijave dobivaju priliku da prisustvuju predavanjima nekih od najboljih predavača iz šire regije.

Naime, tokom ovogodišnje konferencije učesnicima će na raspolaganju biti ukupno 72 predavanja koja pripremaju 82 predavača, podijeljenih u šest smjerova, sa poslovnim predavanjima, predstavljanjima lokalnih studija slučaja, predavanjima za programere i IT profesionalce, odnosno predavanjima članova lokalne Microsoft i akademske zajednice. Fokus konferencije će biti na korištenju Microsoft Azure i Office 365 rješenja, odnosno hibridne scenarije koji podrazumijevaju upotrebu online servisa sa lokalnim rješenjima, upravljanje uređajima, sigurnosne trendove, razvoj aplikacija i predstavljanje Windows 10 operativnog sistema.

Konferencija počinje u ponedjeljak, 27.4.2015. godine, u 18 sati sa keynoteom tokom kojeg će se obratiti direktor Microsoft BiH, Omar Krivošija, a kojem će se u tehničkom dijelu pridružiti MVP-ovi Damir Dizdarević, Adis Jugo i Paula Januszkiewicz, koji će govoriti o pametnom upravljanju uređajima, modernoj kolaboraciji te sigurnosnim trendovima. Tokom otvaranja konferencije bit će proglašeni i pobjednici lokalnog Imagine Cup 2015 takmičenja. Detaljan raspored predavanja MS NetWork 5 konferencije možete pronaći ovdje.

Za vrhunsku zabavu tokom konferencije pobrinut će se Branko Đurić Đuro sa specijalnim nastupom nakon keynotea u ponedjeljak, dok na konferencijskom partyju u utorak nastupaju Bombaj štampa i Kazoo band.

Dodatne informacije o predavanjima i predavačima korisnici Windows uređaja mogu saznati kroz zvanične Windows Phone i Windows Store aplikacije, dok učesnici bez Windows uređaja dodatnim servisima mogu pristupiti putem konferencijske web stranice.

Više informacija o MS NetWork 5 konferenciji možete pronaći na zvaničnoj web stranici www.msnetwork.ba.