Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Donji Vakuf prije rata 45% srba,danas...?
Na svakom ćošku se vide nova radna mjesta samo treba plate povećati za 100 maraka za početak
A sta je sa Gornjim Vakufom?
Eno i tamo ima firme kod Bistrice
https://avaz.ba/vijesti/bakirova-minuta/403623/onda-ko-je-ubio-celu Tika taka, tika taka 💀💀💀💀💀
katastrofalni podaci: 2392 nezaposlene osobe u općini u kojoj živi 14 000 ljudi, od kojih sumnjam da je i polovina radno sposobna. i ovi što rade u privatnom sektoru bolje im je da ne rade jer dobiju toliku mizeriju da nisu ni u mogućnosti živjeti život dostojna čovjeka. u prevodu zaposleni vakufljani su jeftina radna snaga za domaću i stranu kapitalističku bagru.
@vlado111, fol je u tom da je DV zapravo mjesto koje je imalo tri velika poslodavca. Šipad Janj, Tvornicu Gipsa i Šumadiju. Tako da je skoro sve u tom mjestu podređeno tome. Svako novo radno mjesto tu je zlata vrijedno.
@politbiro glupost. 300 do 500 maraka mjesečno kolike su plate u ovoj firmi čovjek može zaraditi na svojoj njivi, a ne da crnči za neku spodobu. razlog zašto on radije prihvaća da crnči za drugog nego da radi za sebe je taj što rad za drugog zahtjeva manje razmišljanja. zato će vazda i biti donji.
Posto je nama u sarajevu mrsko da radimo ostatak federacije ne moze to sebi da priusti jer neko mora raditi
Lijepa vijest.
što ti je medijsko spinovanje u kombinaciji sa maloumnošću. prava istina je da je osnovica plaće tim radnicima 300 maraka. uz to dobiju još i topli obrok, a rade ko konji. gdje to bolan može biti dobra vijest.
@brcak108 ko ljude opčini iluzijama taj s njima i vlada, ko ih pokuša osloboditi iluzija, taj postaje objekt njihove sprdnje i vrijeđanja.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Da i ovo procitam, je moguce 😄
Moguce,bosanci s hr.putovnicama idu u dijasporu tako da bosanci s bh.putovnicama zauzimaju njihova mjesta.Tako je u vecini bh gradova.
@lepi88 u Donjem Vakufu prije rata živjelo je oko 10 obitelji koji su potencijalni vlasnici HR putovnica tako da ta priča nema temelja a ni osnova :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)