Privreda
57

Vučić na Sarajevo Business Forumu: Samo zajedno možemo privući novac

Piše: I. P.
U govoru na otvorenju Sarajevo Business Foruma premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je svoj pogled na važnu budućnost regije i saradnje Bosne i Hercegovine i Srbije.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

"Neću čitati govor već ću reći ono što mislim. Hvala vam što ste me pozvali u Sarajevo i mislim da bi ovdje trebalo biti govora o tome kako razviti poslove bez granica", rekao je Vučić.

On je istakao kako je za to potrebno nešto što je, prema njegovom mišljenju, vrlo lako uspostaviti - dijalog između Bosne i Hercegovine i Srbije.

"Ujedinjeni možemo privući investitore i novac kako bismo svi živjeli bolje nego što je to sada. Neću reći ništa kako bih se svidio Evropskoj uniji ili Sjedinjenim Američkim Državama, ali ću reći da se moramo obratiti jedni drugima", poručio je Vučić.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Istakao je da kao susjedne države i narodi moramo živjeti zajedno te da to ništa neće promijeniti.

"Postoje glupi ljudi koji misle da će se za pet ili deset godina nešto izmijeniti, ali mi moramo živjeti zajedno. Moramo graditi povjerenje među nama kako bismo napravili bolje živote za građane BiH i Srbije, ali i cijelog regiona. To je za našu djecu", zaključio je Vučić.