Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kojoj je firmi u BiH pomogla da ostavri svoj izvoz i na koji način. Ne kažem da nije, ali čini mi se da su to procesi koji se samo od sebe dešavaju i pored potpuno nepovoljnog poslovnog ambijenta u BiH kojeg tvore institucije ove države, a i VTK je jedna od njih.
S nestrpljenjem očekujemo strateški dokument STKBiH u kojem će biti naveden paket mjera za izlazak BH ekonomije iz krize. Njegovo donošenje obeća Ahmet Egrlić na prošloj tiskovnoj konferenciji! I, ništa! Pojela maca!
http://wiki.royalfamily.ba/wiki/Ban_Borić
a da malo pricamo o tome da je Agencija za statistiku jedini zvanicni proizvođač statitstike i da se samo njihovi podaci pikaju i u EU, WB, IMF isl, ovi urade more analiza na pogresnim podacima...
Danas smo imali priliku da pozovemo nadležne vlasti da koriste znanje koje ima Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK) kroz asocijacije privrednika, kazao je danas nakon konferencije o temi “BH privreda – šanse i izazovi” predsjednik VTK BiH Ahmet Egrlić. Konferenciji su prisustvovali predstavnici svih strukovnih asocijacija pri VTK BiH, grupacije građevinarstva, tekstilno-kožarske industrije, međunarodnog transporta i druge. Egrlić je istakao kako ovo predstavlja početak aktivnosti koje trebaju rezultirati izradom dokumenta (koji bi definisao sve probleme sa kojima se susreću bh. privrednici, te prijedloge kako ih rješavati kroz zakonski okvire. Zakonski okvir, kazali su, je jako loš. Postoje problemi zbog puno nivoa odlučivanja, podjele na političkom nivou su prisutne i veoma malo razmišljanja o privredi. “Predstavnici svih sektora izložili su danas jasno probleme sa kojima se susreću. Problemi sa kojima se susreće realni sektor treba da izađu na vidjelo.
To je samo cijena sirovine (stuje, trupaca itd...) povećana ... Ništa više ...
sta ti znaci 5,03 vise izvoza kada uvozimo troduplo vise kakvaje to logika.
Al' zato smo na vrhu liste po odlivu "mozaka"
Šuplja priča ...