Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve dok mali covjek ne vidi neki poboljsan zivotni standard, nema nista od ovih supljih prica
Po njihovoj priči ispada da je nama super, a sa svakim povećanjem penzija i plata, vrijednost za koju se uvecaju zivotni troskovi je duplo veca. Penzija ide gore 10 KM, a zivotni troskovi 20 KM
Socijalisticko/komunisticki mentalni sklop u saradnji sa nacionalistickim ideologijama porodio nam je ogroman drzavni aparat koji je parazitski i jede drzavu i pljacka gradjane.
I ja ocekujem vizu za Njemacku pa vam vjerujem 100 %
Povecati takse na 20% i citav dodatni prihod od taksi koristiti za investiranje u puteve i infrastrukturu. Svi nas zaobilaze zbog lose putne komunikacije i dok se to ne popravi ne mozemo ocekivati znacajan rast. Jasno, svi ce reci zasto vece takse kad vec imamo i previse akciza, ali multiplikator umanjenja od taksi je manji od multiplikatora povecanja koje ce se dobiti drzavnim investicijama
Možemo pisati sta hoćemo, ekonomski pomaka ima, nisu dovoljni ali je vidljivo da se ekonomija kreće na bolje izvoz raste
Nije da nije, al' isto ko da nije.
A da se porezi rasti exponencialno.
Da će šta?
Rast BDPa je dobar ako je veći od inflacije. Stopa inflacije je oko 2,5% Rast BDPa Italije 0,3% Rast BDPa Austrije 0,2% Rast BDPa Njemačke 2% Rast BDPa Srbije -1,9%
@therat nemaju, Japan ima deflaciju. Stopa inflacije u Njemačkoj je 2%
@therat jesi načitan majci ti ga složim. Haj sad mrššš sa portala vlašino ofucana.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Informacija koja se servira čisto da se zamažu oči...Da bi građani osjetli taj rast u svakodnevnom životu mora biti bar 5-6%.
@realni666 5 do 6 % koja država ima u okruženju ili u istočnoj Evropi
Rast BDPa Italije 0,3% Rast BDPa Austrije 0,2% Rast BDPa Njemačke 2%
Svaki napredak je dobar, a uspjeh se i gradi postepeno.Ne ide to preko noći.
Da sam Bogdo još prije 5 godina počeo radit za 500 KM.To je 30.000 KM meni više, 5-10.000 roditeljima više što se nisam za to vrijeme grebo i oko 10.000 KM državi doprinosa odmah riješeno pola godine primanja nekog uhljeba.
Neka mi neko objasni jede li se BDP! To je pamflet koji nema veze sa zivotom!
jede se
@frajko Ako mislis da si pametan otvori frizider i tu ti je BDP pokazatelj! U privatliku BDP prezentira samo zaradu/obrt vlasnika kapitala, firmi, banak itd A moj i tvoj BDP pokazatelj je FRIZIDER!
Čim stanu krediti DOMAĆA će tražnja PASTI ISPOD NULE: A nama se kradu AKCIZE koje se ne koriste za anvedenu namjenu nego kao koalterak za potrošnju !
KREDITI MMFA !
@kub koja si ti neznalica
Valjda stopa rasta BDP-a, a ne stopa BDP-a? Ili ja pojma nemam o ovom, ili Fahrudin Radoncic skoluje klix-u novinare. Ako vam je on skola necete dugo.