Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto bi bilo sramota MMF-a? Banka ko banka...moderni robovlasnik..Nije problem ako vi ne vratite sve (a necete) vratit ce vasa djeca, unučad...ajde ne sekirajte se
nece to niko vratit jadan ne bio
Al zato SDA je sve moguće pokrala
Nema sta, covjek zna o cemu govori. Dobar interviju.
jest vala. kad procitas nesto sto nije iz tvoje struke, a opet ti kristalno jasno u kakvim smo govnima.
bio je jedan od boljih profesora na EFSA
Ja ne razumijem u čemu je "sramota" što je MMF prisutna u BiH? Radi se o Internacionalnoj Banci čija trenutna "težina" u dolarima je 1,4 Triliona ili 1400 milijardi dolara! slovima: Hiljadu Četiri Stotine MILIJARDI dolara!
Svaka Vam je zlata vrijedna ali kada bi se dešavalo negdje gdje oni koji vode zemlju zaista žele dobro toj istoj zemlji. Ovdje se na žalost radi o satrapima koji će bez razmišljanja klati vola zbog kile mesa za sebe, lobirati za tuđi interes jer će to kapitalizirati, bezočno lagati, davati populističke izjave kao što je revizija tužbe protiv Srbije a da se i ne osvrnu na neispunjenje prethodnih obećanja o 100.000 novih radnih mjesta, itd. Nema ovdje spasa ni za 100 godina!!
nije sramota jer drzava kao BiH sluzi za pranje novca, velikim silima, svak dobije kolaca, od nasih podobnih ljudih pa do stranica.
Ne znam kakav si strucnjak iz svoje oblasti, ali vidim da nemas pojma o svjetskoj politici. Pa covjece Boziji, Juga se he raspala da bi MMF mogao doci ovdje i davati nam kredite. I nece biti ovdje do 2040. Ovdje ce biti vjecno, koliko zele i do kada bude njihov interes.
jah eto mi neka sila da na nama zaradjuju Juga se raspala jer su velikosrbi poželjeli veliku srbiju
Ti ocito nemas pojma koliko su MMF-u duzne sve drzave bivse Yuge!! Ako se drzava ne raspadne iznutra, ka sto je Yuga, onda ide NATO da uvede "demokratiju". Eto, oni su imali srecu da su nas uspjeli zavaditi sami. Kad su vidjeli da smo rastureni i zavadjeni dovoljno, onda su poslali NATO da nas smiri, jer nam MMF treba davati kredite.
Ne treba slijepo ici za "velikim trzistem" koje je prepuno regulativa i komplikacija.. to trziste nit je veliko niti profitabilno.. novi val kapitalizma je u engleskoj i americi.. cak i rusi su se naucili pameti.. evropa i njemacka postaju tamni vilajet
big lajk. zločinačka eu se hvali liberalnim tržištem, dok tjera male države da dižu carine i onda im urnišu ekonomiju vlastitim visokosubvencionisanim proizvodima. istovremeno, u segmentima ekonomije gdje nisu jaki, prvenstveno u određenim segmentima poljoprivrede, nameću se stroge kvote izvoza.
@Max_Bunker nema nista liberalno u EU.. i ona sloboda kretanja..koja nam korist..kad ce nas stjerat na prosjacki stap do kraja..necemo nigdje ni moci se kretati.. kuca.. fabrika..plata 500 km.. nit cemo se nagledat mora..ni dobrih auta.. ni zabave.. crnci za neke starohane u briselu.. i to je ta "sloboda"
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Majstore, svaka čast - prvi pravi portret tamnog vilajeta.
sad bi ja trebo da vjerujem da Bakir, Čović ili Dodik nisu na platnom spisku MMFa .. do kad ćemo biti indijanci .. pa malo nas je, a i škola nije skupa ..
Kad clanak pocne sa ,,ugledni ekonomski strucnjak"to u prevodu znaci NIKO I NIŠTA . Ja prvi put cujem za ovog lika ,ne znam po cemu je meritoran a narocito ugledan a od dugih i monotonih da ne kazem glupih jedino vise prezirem placene ili naručene članke !
Naravno da MMF-u odgovora. Sve propale države su im najbolje mušterije, s'tim što mi ne pada na pamet da svjesno vraćam dug. Kada dođe do zvaničnog varaćanja duga (u bilo kom obliku),neka državne dugove vraćaju zaposleni u javnom sektoru, jer oni od države imaju hajra, a mi koji rintamo kod rpivatnika ili koji ne radimo nikako, možemo samo da im šaljemo virtuelne razglednice iz nekih drugih zemalja.
Ma sta on zna.....😂
@domi Plus, MMF je skoro pa u svakoj zemlji svijeta....svi njima placaju tarife na pravo koristenja novca.
Pa imamo garnituru nesposobnih politicara tkz.vlasti...koja nije sposobna animirati i osposobiti svoje domace kapacitete...nego imamo masovne odlazke iz zemlje i gusenje domace proizvodnje😣😤😥😧😵😳😨😩
sramot je za nas, a za njih nije. oni samo rade to što rade. ako njih krivimo, to bi bilo isto kao da krivimo banke što smo uzeli kredit/e kod njih. eto, ja nisam htjela, oni su me prisiljavali....
Tacno tako! Ja od stida u zemlju propadam! ZEMLJO OTVORI SE!
@Andy. ali, uvijek gledamo da krivimo druge....
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U potpunosti se slazem sa gospodinom Domljanom sto se tice MMF.Ja zaista ne razumim koji je krajnji cilj MMF ovdje u BiH sem da cijelu zemlju i narednih 10 generacija iza pretvore u duznicko robstvo.Ja ne razumim cime se ti MMF - ovi krediti vise pokrivaju i kakve se tamo garancije daju
sramota što uzimamo, sramota što oni daju....ček, ček...oni su ponosni, mi smo budale