Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad ce kod nas povecati cijenu jer "su kupili" kad je barel bio skup
IMA MOJ MEHO JEDNOG JARANA KAMIJONĐIJU TAMO NEGDJE OD TUZLE I KUPUJE 1 LITAR DIZELA ZA 1,5 MARKU PO LITRI...OVAJ VALJDA KLEPI AJD MU GA ZNAJ...UGLAVNOM MI TANKAMO U MERCEDESA DIZEL 1,5 MARAKA LITRA I MIRNA BOSNA <3
Gdje su sad inspekcije i razne organizacije za zastitu kupaca , sto se ne trazi smanjenje goriva. Ne bi me iznenadilo kad bi barel porastao za dolar da bi ovi nasi odma digli cijenu za deset feninga
Kod nas na pumpama i ne znaju sta je barel...
to mi placamo bakirov I dodikov kredid
Eh sad gorivo je pojeftinilo sta je sa ostalim namirnicama??
i hajd vi sad recite meni da kapitalizam nije sranje koje treba istjerati sa prostora bivse juge,jer sve ove spekulativne burzne radnje su zbog rusije ,i nikakve koristi mi obicna fukarastinja necemo imati,zasto ,zato sto je kapitalista stoka koju treba unistiti i treba se dici i napraviti nesto od svog zivota
da se razumijemo,to je samo tvoje misljenje isto kao sto je moje vec navedeno elem ne slazem se s tobom morao bi to svoje misljenje potkrijepiti dobrim dokazima da bi ti se vjerovalo ovako samo nagadjas(imas svoje misljenje)
strah me za ove naše pumpe da ne propadnu.. valja spustiti cijenu za 0,05KM što bi ih moglo dovesti do velikih gubitaka..
Ima nafte ko i vode .. Zaliha nafte je neogranicen
pa normalno da je cijena nafte pala, sve je to proracunato, jer sada na crnom trzistu kupuju ilegalno od onih sto nosaju crne zastave i siju strah po siriji i iraku.
Sad ce se naci ovi pametni pa ce reci kako cijena nafte kod nas ne ovisi toliko o kretanjima na berzama nego su to marze, porezi, nameti i sve ostalo. Kod nas nema trzisne konkurencije, napravljeni su karteli i zajednicki oni odredjuju cijene. Dokaz da se radi o monopolu je taj da su na svim pumpama cijene iste (+-5 pfeninga). Jos se i onaj jedan pfening nezakonito naplacuje jer ne smije cijena iznositi npr: 2,41 nego mora biti zaokruzeno na 5 "pfeninga". Sad se ja pitam, cija je rijec "pfening"?
Sad ce kod nas pojeftiniti sa 2,30 na 2.50 ;)))
Lijepo fino odete do najjeftinije benziske u RS-u naspite pun rezervoar i jos pokoji kanister i eto ga, nek ovi nasi drze cijene ha ja. Ja ionako sipam lozu ito vec duze vrijeme tako da ovi nasi mogu drzati te cijene a mogu ih i podici.
U BL kod Neskovica je vec par puta snizeno gorivo zadnjih dana, juce je dizel pojeftinio za 15pf i sad je 2.04, a BMB 95 je cini mi se 2.10.
Cijene goriva na benzinskim bi trbale bit ko prije 20 godina .0 60 centi o eurima u markam 1.25 dm sta sad jebu narod u glavu . Zasto je kriza svukud zbog Privatizacije drustvenih dobara gasa nafte banaka fabrika i glupoh biraca to smo vidili kod nas trebali ste istjerat sovinisticke nacisticke stranke izabraz stare komunjare i sve bi bilo ok
Znači, još malo se strpit i bit će kad dođeš na pumpu, - natoči ti pun rezervoar goriva i još ti da 50 KM da imaš za troška.
u Brčkom benzin 95=2 KM, euro dizel 4 je 1.99KM lož ulje je 1.70KM auto plin je 0.98KM euro dizel 5 je 2.05KM. na nekima je skuplje za cca 10-15 pf
Bagra lopovska kad je spustit cijenu nikad je docekat a kad je podignut to urade preko noci mamu im naftasku