{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veliki interes poljoprivrednika za učešće u projektu "1.000 farmi koza i ovaca u BiH"

F
18.11.2014. u 14:45
61
50
Veliki interes poljoprivrednika za učešće u projektu "1.000 farmi koza i ovaca u BiH"
61
Veliki interes poljoprivrednika za učešće u projektu "1.000 farmi koza i ovaca u BiH"
Veliki broj poljoprivrednika iskazao je interes za učešće u projektu "1.000 farmi koza i ovaca u BiH" i prije objave javnog poziva za apliciranje za izgradnju tih farmi, odnosno osposobljavanje ljudi, izjavio je predsjednik Udruženja uzgajivača koza, ovaca i ostalih "Tor" Mostar Dževad Kovač.
U Žepču je danas za poljoprivrednike Zeničko-dobojskog kantona i druge zainteresirane organizirana prezentacija tog projekta, načina njegove implementacije, kao i uslova za učešće. Slične edukacije ranije su organizirane i u drugim kantonima, a uskoro se, kako je kazao Kovač, očekuje i objava javnog poziva.

Ugovor o implementaciji projekta izgradnje hiljadu farmi koza i ovaca sredinom augusta u Sarajevu potpisali su Kovač i zastupnik turske kompanije Milksa iz Burse Aybar Ulucka.

"Očekujemo da će realizacija projekta ići u pravcu da se osnaži i razvija proizvodnja u ovoj oblasti uz osiguran plasman proizvoda, a proizvodit ćemo sve proizvode od kozjeg mlijeka i mesa", dodao je Kovač.

Naveo je da se radi o projektu budućnosti koji treba omogućiti otvaranje radnih mjesta i stvaranje nove vrijednosti.

Zastupnik firme Milksa Aybar Ulucka tada je naglasio socijalni i ekonomski značaj ovog projekta za BiH koji se odnosi na uzgoj koza, u vidu porodičnog biznisa pod sistemom franšize, napominjući da će oko 7.500 ljudi dobiti posao kada se čitav projekt završi.

Partneri Milksae, kako je tada dodao, vrlo su iskusni kod uvoza i izvoza mliječnih proizvoda, njihovoj proizvodnji i u franšiznom poslovanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: