|

Vanredni režim u Termoelektrani Tuzla: Zaposleni u radnoj izolaciji, proizvodnja nije ugrožena

Vanredni režim u Termoelektrani Tuzla: Zaposleni u radnoj izolaciji, proizvodnja nije ugrožena
158
A. K.
25.3.2020. u 14:59
13
komentara
158

dijeljenja
Vanredni režim u Termoelektrani Tuzla: Zaposleni u radnoj izolaciji, proizvodnja nije ugrožena Termoelektrana u Tuzli (Foto: A. K./Klix.ba)
S ciljem očuvanja zdravlja zaposlenika i kontinuiteta proizvodnje električne i toplinske energije i pare, Termoelektrana u Tuzli uvela je poseban režim rada.
Zaposlenici su podijeljeni u dvije grupe, 50 posto njih radi u kontinuitetu 14 dana, u svojevrsnom izolatoriju, nakon čega idu na dvosedmični odmor, ali u kućnoj izolaciji.

Uprava Termoelektrane u Tuzli uz saglasnost Elektroprivrede BiH donijela je odluku o promjeni rasporeda rada i radnog vremena za radnike koji obavljaju poslove na radnim mjestima čiji kontinuitet je neophodan za odvijanje procesa proizvodnje električne i toplinske energije te toplinske pare.

Prva grupa od okvirno 100 zaposlenika Termoelektrane u Tuzli koja je danas došla na posao, na radnim mjestima će ostati u narednih 14 dana. Radno vrijeme sada im traje 12 sati, nakon čega odlaze na zasluženi poludnevni odmor, ali u objektu koji ne smiju napuštati.

Svojevrsna je ovo radna izolacija u cilju sprečavanja prodora koronavirusa među zaposlenike ovog termoenergetskog objekta.

Kako je potvrđeno za portal Klix.ba, radnicima koji su trenutno na poslu u posebnim prostorijama osigurani su svi uslovi za boravak, odmor te obavljanje lične higijene. Ulazak trećim osobama strogo je zabranjen, kao i izlazak zaposlenika.

Trenutno se druga grupa radnika Termoelektrane u Tuzli nalazi na dvosedmičnom odmoru, uz obaveznu kućnu izolaciju. Nakon dvije sedmice doći će na posao kako bi zamijenili prvu grupu kolega koji su trenutno u radnoj obavezi.

Sa ovakvim, izmijenjenim režimom rada složio se i Sindikat radnika Termoelektrane u Tuzli.

Kako nam je potvrđeno, isporuka električne energije domaćinstvima nije ugrožena, a zalihe uglja i repromaterijala s kojima Termoelektrana u Tuzli raspolaže dovoljne su za najmanje dva mjeseca kontinuirane proizvodnje.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...