Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
yebe se njima i da umres, odma neko novi dolazi
Moj komsija kada je rekao u socijalnom da nema nista za jesti i da ce se se ubiti, a oni mu rekli: mi takve prijetnje stalno primamo, ubij se.
Nemas pojma sta je zloupotreba,pa moj buraz vise na bolovanju nego na poslu,a svaki dan zuji po gradu,nema gdje ga nema haha zajebo je sve🤣
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
pa doktori ce za lazne dijagnoze od uhljeba dobivati isti mito...bilo to 42 ili 15 dana...najebat ce oni koji se stvarno razbole...
posteno meni privatno iz Toplana likovi radili za vrijeme radnog vremena ..tamo pio mio a ubise privatno
i ..znam sta mi je mati govorila u firmi kada je sezona svi se ufate za ledja nema majstora u firmi a sve ih vidis u gradu ubise poslove...drzavi quurac i onda kriva drzava ne valja , sad sam cuo da ih je onaj u Euroasfaltu ko god je bio na bolovanju otkaz i neka je svaka mu cast, nece komunizam sad metla kapitalisticka
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Radit ce oni sami poslodavci kad im radnici odu vani gdje je rad cijenjen i placen. Oni u svemu porede prosjeke u Evropi a plate su na nivou Azije . Zasto ne poredite plate u BiH i plate u EU u realnom sektoru pa i javnom svakako . Poredite uslove rada u EU i ovdje , a ne koliko je gdje dana bolovanja priznato . Đubrad jedna i udruzenje poslodavaca i vlast . To je sve sprega UZP-a.
odes na bolovanje jer si stvarno bolestan i onda se vucas po bolnicama i placas kojekakva s1ranja koje ti pokriva osiguranje ,znaci gubis i na plati i na lijecenju
Sve sami ne radnici na komentarima, navikli ste zloupotrebljavati svaki pozitivan propis, pola vas radi, a još i na birou, a samo se bunite. Vi ste ovakav sistem i izgradili
Kad vec prate EU prosjek, neka idu do kraja. U EU se u prosjeku radi 40 sati sedmicno, imaju slobodne vikende (to je 104 slobodna dana u godini), prosjecan zaposlenik ima 25 dana godisnjeg, a da ne govorim o platama.
I opet na teret bolesnog radnika. Plata manja kad plaća zavod to niko ne priča . I od čega da živi neko ko je obolio na poslu .
Sto ste dzaba lezali lezali ste na posao stoko
Suti i radi magarcino. Mi ovdje uzivamo.
Smaillopović šuti kad su radnici imali platu 350km dabogda svi njegovi u familiji imali platu 350km i kad odu na bolovanje da dobiju 150km plate molim se za to.
pa sta je lose po radnika u ovom zakonu? nista se ne mjenja. nije ni ok da poslodavac daje platu radniku a nema ga ili cak mora mora nekoga angazovati dodatno da odrzi poslovni proces. bolovanja, porodiljsko su stvar koju rjesava drustvo i drzava a ne poslodavac.
Rekoh ja danas da ce usvojiti.. a na dnevni red nisu ni stavili prijedlog o minimalnoj plati... Fuj fuj fuj fuj..
U Skandinaviji poslodavac snosi trosak bolovanja samo prvih 5 radnih dana a kasnije ide na trosak drzave(socijalnog) s tim sto prvu sedmicu nije potrebno ljekarsko uvjerenje a poslije toga je obavezno.
pobjeda robovlasnickog drustva
Neće biti više radnika . Sve ide vani . Što ste uradi to ćete i dobiti.
Nema šta neće manijacima na um pasti. Još će i mrtvi morati da se javljaju na posao.
Jako pogresan naslov od Klixa ! NE SKRACUJE se bolovanje, nego od 15. dana ne ide vise na teret poslodavca, nego na Federalni zavod ! Toliko
Skracuje skracuje drzava te nece drzati na bolovanju ako nemas samo amputiranu nogu: Pa privatnom doktora ne mozes ubijediti da si zdrav. a drustvenog ne mozes ubijediti da si bolestan.
A kolika je plata u tim zemljama a koliko kod nas sto o tome ne pricaju poslodavci,da Bog da svi otisli vani a vi radili i na kraju pozatvarali biznise jer maltretirate radnike!