Uspješna poslovna godina, nagrade i priznanja za goraždansku Bekto Precisu

Piše: E. A./Klix.ba
29.12.2015. u 09:33
271
22
Uspješna poslovna godina, nagrade i priznanja za goraždansku Bekto Precisu
271
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Goraždanska kompanija Bekto Precisa iza sebe ima jednu od najuspješnijih poslovnih godina. Na uspjehu, ali i impozantnom broju priznanja i nagrada ovoj kompaniji bi mnogi pozavidjeli.
Generalna direktorica goraždanske Precise Enisa Bekto početkom 2015. godine ponijela je titulu Privrednika godine prema izboru Večernjakovog pečata, a kompanija kojom upravlja, prema izboru građana BiH u aprilu ove godine izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u sektoru proizvodnje. Enisi Bekto je dodijeljena i nagrada Lady Boss u kategoriji Veliki biznis, a uslijedila su priznanja za liderstvo u konkurentnosti i održivom razvoju na Dunavskom biznis forumu, priznanje za podršku u radu organizacije Yesilay, zatim Cvet uspeha za regionalnu saradnju te Oskar kvaliteta i to je tek dio bogate kolekcije priznanja.

Osim priznanja i nagrada, na adresu kompanije pristižu i brojne zahvalnice vladinih i nevladinih udruženja i asocijacija iz cijele BiH i regiona za nesebičnu podršku u njihovom radu, koju Bekto Precisa kao društveno odgovorna pruža već godinama.

U ovoj goraždanskoj kompaniji bili su prvi i kada je riječ o projektu "Kupujmo domaće" koji je na memorandumu kompanije kao znak podrške i učešća u kampanji "Upalimo svjetlo u BiH".

Tokom cijele godine radili su na unapređenju standarda pa je u aprilu u Bekto Precisi proveden nadzorni audit ISO 14001/18001 Bureau Veritasa sa odličnim recenzijama, a krajem novembra i nadzorni audit sistema ISO 9001 od DNV GL sa zadovoljavajućim recenzijama, ističu u kompaniji.

"U narednoj godini planirana je implementacija dva veoma značajna standarda koji će unaprijediti naše poslovanje I još jednom dokazati kvalitet naših proizvoda I ulaganja u tehnologiju", kazala je Enisa Bekto za Klix.ba

Riječ je o implementaciji ISMS ISO/IEC 27001 standarda za upravljanje sigurnošću informacija kompanije, koja će biti nastavljena u narednoj godini, a ovaj standard doprinijet će sigurnijem protoku informacija.

"Osim ISO 27001 u ovoj godini smo počeli i uvođenje ISO/TS 16949 standarda za upravljanje kvalitetom za kompanije koje se bave automobilskom industrijom. Certifikacija prema ISO/TS 16949 sistemu za upravljanje kvalitetom dokazuje organizacijsko opredjeljenje za kvalitet proizvoda i usklađenost sa specifičnim zahtjevima kupaca", pojašnjava Bekto.

Pojašnjava da u automobilskoj industriji kod izbora dobavljača originalne opreme i dijelova, činjenica da dobavljač posjeduje certificiran sistem upravljanja kvalitetom prema zahtjevima ISO/TS 16949 predstavlja značajnu konkurentsku prednost u odnosu na druge dobavljače. Također, ISO/TS 16949 osigurava proizvođačima automobila i dobavljačima međusobno komuniciranje i ocjenjivanje uspješnosti, te time neprestani razvoj.

Staru godinu kompanija Bekto Precisa tradicionalno ispraća osiguravanjem novogodišnjih poklon paketa za djecu u vrtićima i školama u Goraždu. Novogodišnji pokloni otići će na brojne adrese, a ove godine prvi paketići uručeni su najmlađim članovima Rukometnog kluba Radnički, SOS Kinderdorfu, svim osnovnim školama na području BPK Goražde te mališanima u Plavom cvijetu. U Bekto Precisi smatraju kako je ovo jedan od najboljih načina da svojim sugrađanima, posebno najmlađim, zažele sretnu Novu godinu.


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: