{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro redovna avionska linija Mostar - Rim

F
29.1.2014. u 12:05
21
33
Uskoro redovna avionska linija Mostar - Rim
21
Uskoro redovna avionska linija Mostar - Rim
Aerodrom Mostar uskoro bi trebao uvesti redovnu liniju Mostar - Rim, no da bi se ta linija konačno uspostavila potrebno je potpisati sporazum s talijanskom stranom, potvrdio je za Fenu rukovoditelj sektora prometa i sigurnosti Mostarskog aerodroma Marko Đuzel.
Prema njegovim riječima, linija je pred finalizacijom i sada se čeka potpisivanje ugovora s talijanskom kompanijom koja obavlja većinski promet na Aerodromu Mostar, odnosno rješavanje problema o visini i načinu subvencije.

"Nažalost, još uvijek tačno ne možemo potvrditi kada će linija biti uspostavljena, ali se nadamo kako će to biti riješeno u nekoliko narednih dana", izjavio je rukovodilac sektora prometa i sigurnosti Mostarskog aerodroma, navodeći pritom kako Aerodrom i resorna ministarstva daju sve od sve kako bi linija Mostar-Rim bila što prije uspostavljena.

Cijelom projektu podršku je dao i talijanski ambasador u BiH.

Kada su u pitanju turisti koji dolaze u HNK, posebno Talijani, koji u velikom broju dolaze u Međugorje, Đuzel je kazao: "Što se tiče povezivanja s Italijom i vjerskog turizma i nama i putnicima su najisplativiji dogovoreni charter letovi, a mi smo takvim letovima pokrili cijelu Italiju".

Turisti u Mostar dolaze dogovorenim charter letovima, a ova linija s Rimom više se uspostavlja radi naših ljudi u Mostaru i regiji, zaključio je Đuzel.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: