Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hljeb i cigarete po 17% poreza, benzin i pivo po 17%. UIO se brine za socijalne programe a ljudi se hrane po dobrotvornim nedržavnim organizacijama.
Joj pazi im samo ove priče ko biva oni štite socijalno ugroženo stanovništvo, mrš tamo lopovi jedni jel Čaušević štitio socijalno ugroženo stanovništvo pa su milijarde vam nestale a ko biva da je nova uprava drugačija od Čauševića, pazi ovo van pameti da se porezi plaćaju po izdanoj fakturi a ne naplaćenoj pa to nema nijedna država u Evropi, šta je zbog toga malih obrtnika zatvorilo radnje ili
diferencijalna stopa poreza pa van pameti da cigare i kruh imaju istu stopu poreza ali ovo bagri odgovara jer znaju da su od nas napravili bijedu i da mi za luksuza ni nemamo nit trošimo i onda nas kolju porezima na osnovne životne potrebe
Trebalo je PDV na luksuznu robu dići na 25%
Podjela indirektnih prihoda treba biti prema stvarnom omjeru potrosnje u entitetima, a ne po izmisljenom infuzija omjeru koji drzi na zivotu nesolventni manji entitet. Ovo drugim rjecima znaci da par vecih gradova u federaciji finansira godinama parazitski entitet. To moze tako jer sve finansije po vertikali drzi hdz i snsd.
U uplati PDV poreza Federacije BiH ima učešće od 76 posto, RS samo 22 posto i Brčko Distrikt 2 posto. Kada je raspodjela u pitanju FBiH po aktuelnom nepravednom koeficijentu, pripada 64,31 posto, RS 32,14 posto i Brčkom 3,55 posto, iz čega se vidi da Federacija BiH ima za 11,76 posto manju stopu za raspodjelu, dok RS ima veću i to za 9,92 posto, te Brčko također veću za 1,55 posto.
Ne podržavaju oni ništa što im znaći više posla. A za narod čemo lako - ko im hebe mater
Sve po starom osim sto ce da zakomplikuju pdv prijave pa ce svi obrtnici morati da placaju skuplje knjigovodstvo
Paralelno sa firmom sam otvorio firmu u Estoniji preko programa e-residency. Lagano prebacujem klijente i jedva cekam trenutak da odhebem svu ovu parazitsku stoku.
Za pohvalu ako prodje 75 hiljada da se digne prag jer 50 hiljada maraka uguši male obrtnike
Cekaj zar se ta UIO ne raspada? Sta Dodik ono najavljuje…
Njima odgovara negdje oko 25 cm pardon 25%