Namjenska industrija
362

Uprava firme "Igman" iz Konjica u izolaciji zbog partnera iz Srbije koji je zaražen koronavirusom

R. D.
Foto: FENA
Foto: FENA
Prošlosedmična proslava 70. godina vodeće kompanije iz namjenske industrije u našoj zemlji, Igmana iz Konjica, dobila je neočekivani epilog. Zbog gosta iz Srbije kojeg je kasnije potvrđena zaraza koronavirusom uprava kompanije je u svojevrsnoj samoizolaciji.
Na događaju na kojem je učestvovalo skoro 200 ljudi, a među kojima su bili i federalni premijer Novalić i ministar Džindić, među zvanicama je bio i direktor Slobode iz Čačka, tamošnjeg giganta namjenske industrije, kojem je kasnije dijagonosticiran koronavirus.

Ovo je portalu Klix.ba potvrdio direktor Igmana Đahid Muratbegović koji kaže da se ne dešava ništa posebno, ni jučer ni danas, da se svi koji su bili u bliskom kontaktu gospodina iz Srbije, osjećaju dobro i da nemaju nikakvih simptoma.

"Provodimo propise Vlade FBiH, u smislu pranja ruku, provodimo i ostale mjere. Pratimo situaciju", kazao je direktor.

Muratbegović kaže kako kompanija radi u punom kapacitetu, kao da se ništa nije desilo, samo su članovi uprave, koji su bili u kontaktu sa zaraženim poslovnim partnerom iz Srbije u svojevrsnoj izolaciji.

"Osobe koje su bile u kontaktu s njim rade, ali im je kontakt s radnicima malo ograničen. Direktor je u svom uredu bez prijema stranaka, kao i ostali koji su bili više u kontaktu s njim. Ta samoizolacija se odvija na poslu do 15 sati, a poslije posla kući. Nema grada, nema trafike, nema prodavnice, nema kladionice, nema ništa", kazao je za Klix.ba direktor Muratbegović.

Konjički Igman trenutno je najjača heregovačka kompanija, među deset najvećih naših izvoznika. Zapošljavaju 1.263 radnika i izvoze u više od 50 zemalja.