Sarajevo
650

Uposlenici "Zraka" samoinicijativno pokrenuli proizvodnju: Bankrot mora prestati

L. H.
Uposlenici sarajevske firme "Zrak" danas su samoinicijativno pokrenuli proizvodnju kako bi mogli ispoštovati potpisani ugovor s austrijskom firmom "Hirtenberg". Pridružio im se i načelnik Općine Novi Grad, te radnicima pružio potpunu podršku, poručivši da bankrot mora prestati.

Baš kako su jučer i najavili, radnici "Zraka" su pokrenuli porizvodnju. Ovo obavještenje, ali i poziv su uputili ne samo načelniku Efendiću, već i Vladi Federacije, kao većinskom vlasniku firme, resornom ministru energetike i rudarstva Nerminu Džindiću i drugim nadležnima, ali pojavio se samo načelnik Efendić.

Inače, jučer su radnici u pismu poručili da nisu odustali od firme i da neće dozvoliti pokretanje stečaja. Ovakvom stavu se pridružio i Efendić, te na svom zvaničnom Facebook profilu poslao jasnu poruku.

Radnici Zraka danas su pokrenuli proizvodnju uprkos činjenici da firma trenutno nema upravu. Stečaj Zraka mora se zaustaviti!

Posted by Semir Efendić on Thursday, January 5, 2023
"Radnici Zraka danas su krenuli u proizvodnju uprkos činjenici da kompanija trenutno nema menadžment. Bankrot Air-a ("Zraka") mora prestati", napisao je Efenić.