{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Unioninvest obilježava 65. godišnjicu realizacijom velikog ekološkog projekta

F
3.7.2014. u 12:00
8
4
Unioninvest obilježava 65. godišnjicu realizacijom velikog ekološkog projekta
8
Unioninvest obilježava 65. godišnjicu realizacijom velikog ekološkog projekta
Unioninvest Sarajevo obilježava 65. godišnjicu postojanja realizujući ovog ljeta jedan od najvećih ekoloških projekata na Balkanu: rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Butilama u Sarajevu.
Vrijednost radova je oko 20 miliona eura a izvode se u saradnji s njemačkom firmom Passavent - Roediger, rečeno je Agenciji Fena iz te kompanije.

Kako navode iz Unioninvesta glavni grad Bosne i Hercegovine i rijeka Miljacka su odavno prepoznati kao veliki zagađivači Dunava te zbog toga realizacija ovog projekta pobuđuje i pažnju međunarodne javnosti.

Na putu pridruživanja Evropskoj uniji BiH ima zadatak da prečistače slične ovom izgradi u svim većim gradovima.

Dugogodišnje iskustvo Unioninvesta na ovim poslovima značajna je pretpostavka da se ta obaveza realizuje ubrzano i uz veće učešće domaćih resursa i stručnih kadrova.

Govoreći o budućnosti kompanije u povodu 65. godišnjice direktor Unioninvesta Mirza Hadžibegić je kazao da su veoma zainteresovani za poboljšanje ukupnog poslovnog ambijenta u BiH koji je ozbiljno narušen te izrazio nadu da će to postati i stalna preokupacija svih kreatora ekonomskog razvoja BiH.

Unioninvest je nastao transformacijom preduzeća Snaga formirano 1949. godine.

Tokom 1955. godine Snaga je preimenovana u Montažno projektno preduzeće a pod imenom Unioninvest posluje od 1969. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: