{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenica: Prvi vrećasti filteri u pogonima ArcelorMittala

F
10.4.2013. u 15:50
8
0
Zenica: Prvi vrećasti filteri u pogonima ArcelorMittala
8
Zenica: Prvi vrećasti filteri u pogonima ArcelorMittala
Iz zeničke kompanije ArcelorMittal obavijestili su da su prvi ugrađeni vrećasti filteri u pogonu Aglomeracija uspješno počeli probni rad.
Od četiri velika projekta radi zaštite okoliša, koja se trenutno implementiraju u kompaniji ArcelorMittal Zenica, dva se izvode u pogonu Aglomeracija koji je sam po sebi specifičan pogon u zeničkoj željezari jer se ovdje javljaju izražene emisije crvene prašine koja nastaje u samom tehnološkom procesu proizvodnje kao i u procesu transporta rude, sirovina i gotovog proizvoda, odnosno aglomerata.

U ovom pogonu trenutno je u fazi realizacija projekta zamjene postojećih vodenih filtera s novim, vrećastim filterima, koji podrazumijeva ugradnju pet takvih filtera. Sredinom marta, na transportu kreča pušten je u dvomjesečni probni rad prvi novi vrećasti filter.

Njegov rad se prati svakodnevno i dosadašnji rezultati su veoma zadovoljavajući budući da su potpuno eliminirane emisije u tom dijelu.

Krajem ovog mjeseca i početkom maja bit će završena ugradnja i izvršeno puštanje u probni rad još dva sistema vrećastih filtera na sistemu transporta sintera, dok će preostala dva filtera biti puštena u probni rad krajem maja - početkom juna.

Realizacijom ovog projekta ne samo da će se značajno poboljšati uvjeti rada radnika u pogonu Aglomeracija nego će se značajno smanjiti i utjecaj ovih niskih izvora emisija prašine što će se posebno pozitivno odraziti na obližnja naselja Kanal, Pehare, Ričice, Hece i Donju Gračanicu, obavještavaju iz AM Zenica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: