{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U TK nove pošiljke zdravstveno neispravnog mlijeka

F
FENA
15.11.2013. u 13:21
0
25
U TK nove pošiljke zdravstveno neispravnog mlijeka
0
U TK nove pošiljke zdravstveno neispravnog mlijeka
U nastavku aktivnosti kantonalnih veterinarskih inspektora na kontroli zdravstvene ispravnosti mlijeka proizvođača "Prerada i promet mlijeka" d.d. Tuzla, mikrobiološkim ispitivanjem su otkrivene još dvije pošiljke zdravstveno neispravnog trajnog mlijeka u tetrapak pakovanju.
Jedna pošiljka je sa mlijekom "Dar prirode", sa sadržajem 2,8 posto mliječne masti i rokom upotrebe do 10. februara 2014. godine i druga sa mlijekom "PPM", sa sadržajem 2,8 posto mliječne masti i rokom upotrebe do 4. marta 2014. godine.

U navedenim pošiljkama mlijeka je utvrđeno prisustvo mikroorganizama u količinama koje izlaze izvan okvira vrijednosti definiranih Pravilnikom o mikrobiološkim kriterijima hrane životinjskog porijekla, saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona.

S obzirom na to da su određene količine navedenih vrsta mlijeka već distribuirane, iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK-a mole sve trgovce koji su zaprimili pošiljke trajnog mlijeka u tetrapak pakovanju naziva "Dar Prirode" sa sadržajem 2,8 posto mliječne masti i rokom upotrebe do 10. februara 2014. godine, i trajnog mlijeka u tetrapak pakovanju naziva "PPM" sa sadržajem 2,8 posto mliječne masti i rokom upotrebe do 4. marta 2014. godine, da zbog zdravstvene neispravnosti izvrše njihov povrat.

Istovremeno mole se građani, koji na policama trgovina uoče navedene vrste zdravstveno neispravnog mlijeka da o tome obavijeste Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona i time doprinesu pravovremenom povlačenju iz prometa zdravstveno neispravnog mlijeka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: